Roll the Drums present Halogenix & MC Fox

 

Roll the Drums ekipa već tri sezone pravi najbolje liquid drum and bass žurke u gradu! Za kraj 2017. godine spremili su vam pravu poslasticu, u petak 29. decembra u klub DOT stiže fenomenalni Halogenix uz pratnjnu MC Fox-a.

Progresivni talenat Halogenix je za kratko vreme postao jedna od vodećih figura inovativnog dram’n’bass-a. Kao obrazovan muzičar sa izoštrenim sluhom njegova produkcija je zaista jedinstvena i posebna.

Ovaj vešti momak iz severnog Londona se probio na scenu 2011. godine energičnom kolaboracijom Halcyon Daze u saradnji sa Hydro’-m za veliku andergraund izdavačku kuću Horizon Recordings. Njih dvojica su nastavali kolaboraciju po oprobanoj formuli i usledio je minimal EP Trieste/Disillusioned pre nego što je Halogeniks izdao traku Askari na Invisible EP 4 za izdavačku kuću čuvenog Noisia-e. Na EP-u su radili i njegovi budući partneri Sabre i Stray i sve trake su bile jako popularne i puštane po klubovima. Tako je Halogeniks od starta zadobio pratioce i fanove.

 

 

Veliki proboj ka vrhu scene usledi je kada se udružio sa kolegama Sabreom i Strejom u sklopu Ivy Lab-a 2012. godine; Njihova traka Oblique je bila jedna od najpopularnijih te godine i zahvaljujući njoj su uživali veće poštovanje među di-džejevima i publikom. Trio je deleći istu sklonost prema pravljenju novih granica žanra, potpisao ugovor sa Kasra Critical Music-om i napravio ogroman uspeh kada su izdali Missing Persons EP i 20 Questions EP gde su do punog izražaja došli njihovi eklektični, glatki roleri, savršeno čisti tech i i krckavi glitch-hop eksperimentalni zvuci.

Pored svojih impresivnih kolaboracija, Halogeniksova solo izdanja su takođe dostigla najviše vrhove dram’n’bass muzike. Svoje futurističko viđenje muzike predstavio je na Dispatch Recordings EP-u Take The Lead i Critical Music izdanjem Systems 001, a 2015. godine za lejbl Metalheadz izdao je jedan elegantni EP – All Blue.

Halogeniksov talenat za di-džejing je očigledan i donosi energiju i eleganciju svakom lajnapu na kom se pojavi. Puštao je po žurkama poput Fabric’s Critical Sound i Bass-fusion 20/20 kao član grupe Ivy Lab. Svoje umeće takođe iskazuje nastupajući za Metalheadz, Ingredients Records i kao domaćin Critical Sound radio emisije na stanici London’s Rinse FM.

Avatar photo

Autor: Igor