Roni Size najavio najjaci X-Bass program ikada: Skrillex, Rudimental, Dub FX i Koven

SKRILLEX predstavlja najznajčajnije dubstep ime današnjice i jedan je od najpopularnijih svetskih DJ-eva, toliko poznat da na Facebook mreži ima fanova koliko i Madonna! Na EXIT festivalu nastupiće u subotu, 12. jula sa ekskluzivnim audio-vizuelnim live nastupom. U petak, 11. jula, Petrovaradinsku tvrđavu protrešće RUDIMENTAL, najbolji novi bend 2013. godine po izboru više od pola miiliona fanova na UK Festival Awards! Žestokoj bas liniji pridružiće se u četvrtak, 10. jula, Bendžamin Stanford aka DUB FX, koji se proslavio svojim DIY pristupom muzici; svu muziku stvara svojim glasom, koji zatim propušta kroz loop mašinu, pušta kroz procesore i filtere, stvarajući matrice koje potom koristi kao podlogu za pevanje! Konačno, tvorci hit singla More Than You, basom potkovani britanski duo KOVEN, nastupiće na glavnoj bini u petak, 11. jula. Od ovih mladih nada dubstepa očekuje se mnogo, pogotovo imajući u vidu njihov novi live set, koji predstavlja interesantan spoj energičnih basova i nežnog ženskog vokala.

SKRILLEX predstavlja najznajčajnije dubstep ime današnjice i jedan je od najpopularnijih svetskih DJ-eva. Za rekordno vreme postao je planetarno poznat, a svojim progresivnim EP-jevima Scary Monsters and Nice Sprites i Bangarang osvojio je ne samo srca publike, nego čak šest Grammy nagrada, između ostalih za Best Dance Recording i za Best Dance/Electronica Album.

U julu 2012. godine dospeo je na prvo mesto Billboard Social liste, koja rangira izvođače na osnovu popularnosti na društvenim mrežama: na Fejsbuku ga trenutno prati gotovo 15 miliona ljudi, koliko i Madonu, a na Tviteru preko tri miliona fanova! Na Forbsovoj listi najplaćenijih DJ-eva trenutno zauzima deveto mesto sa zaradom od preko 16 miliona dolara u 2013. Na EXIT festivalu nastupiće u subotu, 12. jula sa ekskluzivnim audio-vizuelnim live UK Top Chart pesmom Waiting All Night aprila 2013, ostavivši iza sebe i čuveni Daft Punk. Dve sedmice kasnije, njihov album Home debitovao je na prvom mestu liste UK Albums Chart. Njihova popularnost u 2014 daje raste, a najava njihovog nastupa na BRIT nagradama 2014 samo dodatno dolazuje koliko su trenutno traženi u muzičkom svetu.

 

Žestokoj bas liniji pridružiće se u četvrtak, 10. jula, Bendžamin Stanford aka DUB FX. Dub FX proslavio se svojim DIY pristupom muzici; svu muziku stvara svojim glasom, koji zatim propušta kroz loop mašinu, pušta kroz procesore i filtere, stvarajući matrice koje potom koristi kao podlogu za pevanje. Proslavio ga je video Love Someone iz 2008. godine, snimljen na ulici, koji je najbolji primer njegovog izvanrednog talenta. Australijski muzičar će na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviti svoj treći po redu studijski album, Theory of Harmony, izdat pre svega mesec dana, koji predstavlja svojevrstan manifest njegove filozofije mira, pozitivnosti i životne radosti, prepoznate od strane mnogobrojnih obožavalaca širom sveta.

 

Tvorci hit singla More Than You, basom potkovani britanski duo KOVEN, nastupiće na glavnoj bini u petak, 11. jula. Od ovih mladih nada dubstepa očekuje se mnogo, pogotovo imajući u vidu njihov novi live set, koji predstavlja interesantan spoj energičnih basova i nežnog ženskog vokala. Od momenta kada su se pojavili na sceni bass muzike, postali su miljenici velikih zvezda kao što su The Prototypes, Borgore, Hadouken

Avatar photo

Autor: Igor