Rudimental, Sigma i Wilkinson donose najveće letnje hitove za nagrađeni Sea Dance!

 

Jedan od najpopularnijih sastava današnjice Rudimental i trenutno superaktuelni engleski duo Sigma, uz sve popularnijeg londonskog DJ-a Marka Wilkinsona, prvi su potvrđeni izvođači glavne bine ovogodišnjeg Sea Dance festivala na Jazu. Najbolji evropski festival do 40.000 posetilaca dnevno, smešten pored Budve, na jednoj od najlepših plaža Jadrana, ove godine biće održan od 16. do 18. jula kao morski deo Exit Avanture. Prva tri, od mnogih drugih, jednako aktuelnih imena, koja će ove godine obeležiti Sea Dance festival, samo su deo inovacija koje na Jazu očekuju brojne posetioce iz raznih delova sveta.

Prošlogodišnji hedlajneri Exit festivala Rudimental, nakon izrazito uspešnog nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi, 16. jula dolaze na Sea Dance sa novim DJ nastupom, sa kojim ovog leta obilaze najveće svetske festivale kao što su Lollapaloza ili Bonaroo! U prethodne dve godine ovaj ultimativni hit četverac, osvojio je svetsku scenu poput tajfuna i Rudimental danas s pravom važe za jedan od najtraženijih muzičkih kolektiva, okupljajući oko sebe saradnike kao što su Jay Z, Emeli Sande, John Newman ili Ed Sheeran sa kojim su nedavno bili na američkoj turneji. Vlasnici su prestižne Brit nagrade, te prvog mesta ostrvske top liste, sa albumom „Home“ koji je zabeležio multi-platinaste tiraže u nekoliko zemalja sveta, uz apsolutne radijske hitove poput „Not Giving In“, „Free“ ili „Feel The Love“. Stotine miliona pregleda na Youtube beleži i nezaboravna „Waiting All Night“, koja je od strane publike Exit festivala ubedljivo izglasana za himnu leta.

Još jedna visokotiražna atrakcija koja 16. jula stiže na Jaz iz Engleske je i hit duo Sigma (Ʃ), koji su prošle godine zabeležili čak dva prva mesta na britanskoj listi singlova sa kolosalnim hitovima „Rudeboy“, „Changing“ i „Nobody To Love“ čiji spot, kao da je sniman za letnju Exit Avanturu. Pomenuti video i singl doneo im je čak dve nominacije za ovogodišnje Brit nagrade, što je najbolja potvrda aktuelnosti njihovog zvuka, uz listu saradnika sa imenima kao što su Kanye West, Paloma Faith, Eric Prydz, Elie Goulding, Kiezsa i drugi. Trenutno se na lestvicama penje njihov singl „Higher“ na kojem gostuje popularni engleski pevač Labrinth, kao najava Sigminog albuma „Life“.

Plejada najvećih hitova u proteklih par godina, ne bi bila kompletna da se na njoj ne nađe i punokrvna himna „Afterglow“ i njen „krivac“ Mark Wilkinson, čiji nas set očekuje 18. jula! Londonski DJ i producent dominirao je britanskom listom plesnih singlova sa albumom „Lazers Not Included“, a remikse je potpisao za imena kao što su Gorgon City, Chase & Status i Example, uz neizostavnu klupsku verziju pesme „Sing“ Eda Sheerana.

Ulaznice se prodaju po cenama od 5990 za Exit festival, te 3990 dinara za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture od Petrovaradina do Jaza, može se nabaviti za samo 6990 dinara putem sajta www.exitfest.org. Za sve koji žele da pored ulaznica na vreme osiguraju prevoz i smeštaj na oba festivala, paketi se mogu pronaći na sajtu www.exittrip.org, zvaničnoj turističkoj agenciji Exit-a.

Avatar photo

Autor: Igor