RUSKA TEHNO DIVA OVOG PETKA U KLUBU “DOT”

 

Klub DOT na adresi Francuska 6 i ove nedelje donosi odličnu zabavu! Pored već standardne Cherry on top srede, četvrtak je rezervisan za još jednu epizodu “Dotted Thursday” serijala, a u petak na programu je Divine Therapy Vol. 4 sa DJ gošćom Helgom iz Rusije. U subotu gosti kluba imaće priliku da uživaju u DJ setu Slobodana Živanovića i njegovih kolega Petera Portmana i Dušana Lazovića.

Neko misli da je Rusija misteriozna zemlja poznata po medvedima i alkoholisanim frikovima. Ali istina je drugačija: Rusija je prepuna kreativnih i nezavisnih umetnika. Baš poput Helge. Helga je profesionalni DJ od 1999. godine, rezident Radia Deep Mix Moscow i Internet radia RTS.FM. Postala je ključna ličnost elektronske scene u Rusiji. Od tada njen život se potpuno promenio: učestali gigovi van Moskve, setovi sa stranim zvezdama. Logično je da su promoteri počeli da je pozivaju na velike festivale poput SonneMondSterne (Nemačka), Fusion (Nemačka), Global Gathering (UK), Kazantip (Ukrajina) i mnoge druge. Lista njenih gigova postaje sve veća što dovodi do nastupa sa Richie Hawtin, Mathew Jonson, The Orb, Superpitcher, Swayzak, Steve Bug, Reinhard Voigt, Ellen Allien, The Hacker i ostalim poznatim umetnicima. Ruski klaberi su prepoznali u Helgi pravog profesionalnog dj-a, koji zna kako da razdrma dancefloor. Helga je takođe profesionalni dj koji tačno zna šta da radi sa publikom.  Njena misija je da svira muziku na inteligentni način, da podržava vinile i ostane sebi verna. I ako je Anton Kubikov iz SCSI-9 kralj, onda je ona kraljica ruske klupske scene sa evropskim muzičkim mentalitetom. Helga ovog petka nastupa u klubu DOT uz Popi Divinea, na 4. po redu Divine Therapy žurki.

Dotted Thursday ovog četvrtka donosi izdanje pod nazivom Pressure, a muziku će vrteti Hunckie, Petar Lazović i Petrovitz Yugoslavia. U subotu uveče ponovnu priliku da čuju Slobodana Živanovića imaće posetioci kluba DOT, a podsećamo da je ovaj momak oduševio kada je ranije ove godine radio warm-up za Varhata. Slobodan će u subotu uveče vrteti uz Petera Portman, Dušana Lazovića i Shiroko. Party počinje u 23h.

Avatar photo

Autor: Igor