SAOPŠTENJE BEOGRADSKIH KLUBOVA :: U noćnom životu u ovom trenutku radi preko 20 hiljada vaših sugrađana!

 SAOPŠTENJE BEOGRADSKIH KLUBOVA :: U noćnom životu u ovom trenutku radi preko 20 hiljada vaših sugrađana!

SAOPŠTENJE BEOGRADSKIH NOĆNIH KLUBOVA PRENOSIMO U CELOSTI:

U noćnom životu u ovom trenutku radi preko 20 hiljada vaših sugrađana, a od njihovih primanja živi isto toliko porodica.

Pre nego što su uvedene drastične mere prvo su ugostiteljski objekti, a posebno klubovi odgovorno zatvorili svoja vrata bez pogovora i bez ikakve materijalne pomoći nadležnih. Kada nam je struka dozvolila okupljanja, mi smo stidljivo krenuli sa radom od koga ponavljamo živimo i mi i porodice naših zaposlenih. U poslednjih nekoliko dana svedoci smo medijske kampanje protiv noćnih klubova, koja se bazira na zameni teza i sakrivanju iza našeg rada na osnovu koga se objašnjava drugi pik prvog talasa pandemije i naša odgovornost za širenje zaraze i eventualni kolaps zdravstvenog sistema. Međutim, mi ne možemo ostati nemi na ove optužbe. Klubovi i drugi ugostiteljski objekti su danas pred gašenjem, a samim tim ugroženi su poslovi 20.000 hiljada ljudi, naših zaposlenih, kao i ceo niz firmi dobavljača, fabrika vode,sokova vina, alkohola, hrane kao i muzičara sa kojima poslujemo i koje angažujemo.

Uložili smo novac u svoje klubove i restorane, plaćamo poreze, rente i sve ostale namete kao da se ništa nije dogodilo i kao da smo sve vreme radili. Čuvamo radna mesta našim zaposlenima, a sada nas proglašavaju leglom zaraze. Nismo radili od 8. marta do 5. juna. Čekali smo znak i saglasnost struke kako bismo počeli sa radom. Dakle, potpuno smo se pridržavali svih mera, pre i nakon ponovnog početka rada i odlučno odbijamo tvrdnju da smo upravo mi leglo zaraze.

Od kako smo ponovo pokrenuli rad ugostiteljskih objekata borimo se za egzistenciju i naš obim posla je daleko od profitabilnog upravo zbog atmosfere straha koja se stvara iznošenjem činjenica da smo odgovorni za sve veći broj zaraženih i obolelih ljudi. Tražimo rešenje izvinjenje i način da se čuju naši predlozi. Naša delatnost je prestala da postoji kao i nekoliko drugih koje su uredno dobile pomoć nadležnih institucija.

Avatar photo

Autor: Igor