SAVE THE DATE: SPACE MOTION MASTERCLASS U NOVOM SADU!

 SAVE THE DATE: SPACE MOTION MASTERCLASS U NOVOM SADU!

Trenutno najprepoznatljiviji i najuspešniji svetski DJ iz Srbije, Space Motion direktno sa turneje po Indiji 13. januara nastupa u Srbiji, a u organizaciji platforme Srbija stvara u saradnji sa projektom Novi Sad – Evropska prestonica kulture održaće i masterclass za sve zainteresovane mlade artiste i producente, koji žele da oprobaju svoje karijere i na internacionalnom tržištu.

Nakon što je ostvario respektabilnu svetsku karijeru u didžejingu, maestro tehno i haus scene vraća se u svoj rodni grad Novi Sad. On će u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, nastupiti 13. januara zajedno sa popularnim italijanskim umetnikom Undercattom, u okviru umetničke proslave dve nove godine, Doček 7531. 

Istog dana u 18h će, za sve zainteresovane muzičke producente, artiste i entuzijaste klupske scene, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine biti održan masterclass pod nazivom THE MIX FOR SUCCESS“. Masterclass će se sastojati iz dva dela.

Prvi, teorijski segment, za cilj ima da mladim artistima približi različite aspekte muzičke karijere, od toga na koji način je najbolje predstaviti se internacionalnoj publici i kako kreirati autentični muzički pečat, do različitih mehanizama koji se koriste u promociji i marketingu prilikom plasiranja na konkurentnu međunarodnu muzičku scenu. Drugi deo masterclassa obuhvata praktični deo na temu miksovanja USB i Traktora, uz analizu svih prednosti i mana ove tehnike.

Ulaz na masterclass je slobodan, uz obaveznu prijavu putem mejla [email protected] najkasnije do srede, 11. januara do kraja dana.

Space Motion je rezident najpopularnijih klubova na Ibici i u Dubaiju, sa brojnim priznanjima i nagradama, među kojima je 39. pozicija u top 101 producenata 2022. godine, sa neverovatne četiri numere uključene u Beatportovu listu top 100 najprodavanijih traka. On u Novi Sad dolazi na vrhuncu karijere, a publici će u MSUV predstaviti inovativno audio-vizuelno iskustvo Space Motion & Tribe. Ovaj program deo je Dočeka u Novom Sadu, koji se u poslednjih šest godina pozicionirao kao jedinstvena proslava u Evropi, slaveći dve Nove godine, i Najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, nastao kao deo projekta Evropske prestonice kulture. 

Nacionalna platforma Serbia Creates Music već godinama pomaže domaćim muzičkim umetnicima da se promovišu i ostvare na međunarodnoj sceni kroz učešće na velikim festivalima i turnejama i brojne druge projekte. 

————————–

Nacionalna platforma „Srbija stvara/ Serbia creates“ je krovno, međuresorno telo zaduženo za međunarodnu promociju Srbije kroz izvozni potencijal iz oblasti kreativnih industrija, inovacija i ekonomije zasnovane na znanju. Srbija stvara deluje kao nacionalni brend moderne Srbije koji afirmiše savremene vrednosti – kreativnost, inovativnost, znanje i talent

Avatar photo

Autor: Igor