Čak i oni koji nisu bili tinejdžeri krajem devedesetih, odnosno početkom dvehiljaditih, bili su opčinjeni velikim brojem pesama Normana Quentina Cooka, poznatijem kao Fatboy Slim.

 

Čak i oni koji nisu bili tinejdžeri krajem devedesetih, odnosno početkom dvehiljaditih, bili su opčinjeni velikim brojem pesama Normana Quentina Cooka, poznatijem kao Fatboy Slim. Njegove pesme nisu zaobilazile ni srednjoškolske, ni studentske žurke, a priliku da ga ponovo čujemo kod nas imaćemo već 15. novembra na No Sleep Festivalu u Beogradu! Ovaj britanski DJ ostvario je impozantnu karijeru svetskih razmera, te u njegovoj muzičkoj ali i ličnoj biografiji postoji nekoliko atipičnih i zanimljivih činjenica.

Fatboy Slim in Warehouse Rave at No Sleep Festival 2018: 

Aristokratski tretman

Fatboy Slim nastupao je 2013. godine u Donjem domu Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva i tako postao prvi DJ na svetu kome je ukazana ta čast! U pitanju je bio događaj humanitarnog karaktera, kao deo “Last Night a DJ Saved My Life” fondacije.

Stotine hiljada na nastupima

Njegovom nastupu na Brighton Beach u Njujorku, jula 2002. godine, prisustvovalo je 250.000 ljudi! Na nastupu u Rio de Ženeiru, takođe žurci na plaži, bilo ih je još više – oko 350.000!

Edukacija od malih nogu

Održao je 2016. godine privatni dvočasovni set pod nazivom “Baby Loves Disco” za predškolsku decu i njihove roditelje tokom umetničkog festivala Brighton Fringe u Brajtonu!

Bez šlagera

Njegov nastup u šangajskom klubu “Typhoon” prekinula je policija, tražeći od njega da pusti “sporiju, romatničnu muziku”. On, naravno, nije pristao na to.

Možda zato nosi toliko havajskih košulja

Fatboy Slim je daltonista.

Spot za sva vremena

Spot za pesmu “Weapon Of Choice”, u kojem ikona filmova Christopher Walken sve vreme đuska, proglašen je za najbolji spot u istoriji od strane eksperata muzičke industrije sa VH1 kanala.

Pizza umetnost

Dvadesetogodišnjicu objavljivanja klasika “You’ve Come A Long Way, Baby”, Fatboy Slim obeležio je izdavanjem deluks dvostrukog LP izdanja sa originalnim artwork materijalima, kao i ograničenim izdanjem u kutiji za pizzu na kojoj je urađena stencil umetnost.

No Sleep Festival u organizaciji EXIT tima i uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, biće održan od 15. do 18. novembra na više lokacija u Beogradu, dok će se centralni događaji uz vrhunsku produkciju održati u Novom Hangaru u Luci Beograd koja će svake noći primati nekoliko hiljada posetilaca u svoje industrijsko okruženje. Pored Fatboy Slima, na festivalu će nastupati Nina Kraviz, Cassius, Lee Burridge, Dax J, DJ Tennis b2b Marcel Fengler, Aleksi Perala, I Hate Models i mnogi drugi. U toku festivala biće organizovane i dnevne žurke, radionice i izložbe, kao i muzička konferencija sa zanimljivim međunarodnim i domaćim govornicima.

Trenutne cene ulaznica za ceo No Sleep festival su 2990 za standardnu, te 4990 dinara za VIP narukvicu, a prodaju se na blagajnama prodajne mreže Gigstix.com širom Srbije i onlajn putem sajta Nosleepfestival.com. Festivalske ulaznice biće menjane za narukvice koje omogućuju ulaz na sve žurke, i to tokom celog vikenda koji se proteže od četvrtka uveče do nedelje popodne, od 15. do 18. novembra, na više lokacija u Beogradu. Za one koji žele da idu na samo neku od ovih žurki, u prodaji su pojedinačne ulaznice od 1390 dinara za četvrtak, odnosno petak, te 1190 dinara za subotu u Novom Hangaru. Ulaznice za petak ili subotu u klubu Drugstore, trenutno se prodaju po pretprodajnoj ceni od po 690 dinara, dok će ulaznice samo za jutarnje aftere koji se nastavljaju na noćni program u klubu Drugstore, moći da se kupe samo na ulazu i to ukoliko bude mesta u klubu.

Njihove cene biće poznate kasnije i biće potrebne samo onima koji ili nemaju festivalske narukvice ili nisu ušli u klub tokom noći sa pojedinačkom ulaznicom za Drugstore.

 

Avatar photo

Autor: Igor