Serbia Dance Tuning special Beograd Magacin Depo with Marshall Jefferson

Serbia Dance Tuning po prvi put dolazi u Beograd i tom prilikom vam dovodimo Marshall Jefferson-a.
Legendarni američki DJ Marshall Jefferson, poznat i kao otac house muzike, nastupiće 11. maja na beogradskoj premijeri serijala “Serbia Dance Tuning” u magacinu “Depo” u Savamaloj. Jefferson je autor kultne numere “Move your body“ koja danas spada u house himne, a ceo parti će obilovati atraktivnim vizuelnim efektima.
Kultnu numeru “Move your body“ Jefferson je napravio daleke 1986. godine i od tada je počeo njegov proboj na sceni. Ta stvar je u to vreme najbolje ilustrovala novi muzički house talas i brzo je posala himna densflrovoa širom sveta. Čak je i danas doslovce nazivaju “The house-music Anthem”, a ovo je ujedno i prva stvar koje je uvela zvuke klavira u house muziku i na neki način započela revoluciju. Isti singl se pojavljuje u filmu “24 Hour Party People”, “dokumentarcu” “Paris is Burning” i u poznatoj video igrici “GTA San Andreas”, a muzički sajt digitaldreamdoor.com “Move Your Body” još rangira kao najveću house pesmu svih vremena.

Važno je napomenuti i da su prvu svetsku turneju house muzike u svetu ikada, vodili baš Jefferson i Franckie Knuckles, što ih svrstava u umetnike sa ogromnim uticajem na razvoj ovog žanra u globalu i pionire cele DJ scene.

Žurka se održava u okviru početka trećeg serijala “Serbia Dance Tuning”, koji ovom prilikom prvi put dolazi u Beograd. SDT je poznat po veoma atraktivnim vizeulnim i zvučnim efektima, a u prethodne dve godine su obišli Niš, Kragujevac, Šabac, Suboticu, Jagodinu i sve druge veće gradove u Srbiji.

Osim najboljih domaćih DJ-eva na ovim partijama su nastupali i velikani svetske DJ scene kao što su Timo Mass, Hernan Cattaneo, Lisat & Voltax, Crazibiza…. Domaća podrška na SDT premijeri u Beogradu biće stari znalac DJ Aćim i Goran Starčević.

Karte za žurku su besplatne, ali ih neće biti u slobodnoj prodaji već se pred parti deliti po gradskim klubovima i kafićima.

Za više informacija posetite oficijalni facebook event.

Avatar photo

Autor: Igor