Šesti Ambasador u 2022. godini poprima sve jači regionalni karakter!

 Šesti Ambasador u 2022. godini poprima sve jači regionalni karakter!

Nagrada „Ambasador“ elektronske muzike po šesti put će uručiti priznanja, ovaj put za ostvarenja u Hrvatskoj i regionu tokom 2022.

Ambasador kroz brojne kategorije postiče muzičko stvaralaštvo, nove programe, perspektivne izvođače, renomirane festivale, klubove, DJeve i ostale radnike u kulturi. Isto tako projekt pokazuje koliko je bujajuća industrija elektronske muzike važan element kulturnih i kreativnih industrija.

Ove godine Žiri nagrade čini preko 100 aktera domaće i regionalne scene koji će od 25. oktobra predlagati projekte za nominacije.

Objava nominacija je 15. novembra kada započinje online glasanje u nagradama publike i struke koje će potrajati do 29. novembra. Organizatori najavljuju brojne novosti i nešto više od 30 kategorija nagrada publike i struke.

Projekt povezuje i ujedinjuje regiju!

Nakon povratka event industrije u normalu vraćaju se brojne kategorije za festivale i klubove, a naglasak je stavljen na povećanje broja regionalnih kategorija jer organizatori smatraju kako je to put prema boljem povezivanju scena.

Ambasador se vraća korenima i nakon pandemije ponovo sprema tradicionalni predprogram koji služi kao socijalna platforma za edukaciju i razvoj te omogućuje okupljanje i povezivanje s drugima iz branše i potencijalnu suradnju.

Na završnoj manifestaciji najavljen je veliki broj muzičkih nastupa Live elektronike iz Hrvatske i regiona, dolasci brojnih prezentera i aktera scene, a prirediće se i Simpozij uz edukativne panele. Novosti oko projekta pratite na www.ambasador.hr i Instagramu 

Avatar photo

Autor: Igor