Seth Troxler miksuje za čuveni DJ KICKS

 

Od 1995. do danas DJ Kicks već dve decenije služi kao indikator klimatskih promena u elektronskoj muzici i kulturi. Ujedno odraz svoga vremena i neobično bezvremen, ovoga puta u svoje odaje pušta najduži jezik scene, Setha Troxlera.

Kako je sam Troxler objasnio: “Za svoj DJ Kicks mix sam želeo napraviti nešto što je iskreno. Izašao sam ujutro, uzeo mikro dozu i obavio hrpu poslića po gradu. Tada sam se uveče vratio kući i napravio mix u jednoj rundi. Hteo sam stvoriti nešto što će ljudima biti lako za slušanje, nešto što je lepo i smešno i dovesće vas u raspoloženje da pišete zadaću, odvozite taj sat vremena dugi put gde već trebate ići. Vidim ovaj mix kao gay tipa imenom Rodney. Ili veliku crnu ženu imenom Birtha.”

alt

Tu i tamo u glasnoj kakofoniji muzičkih kuloara pokoji glas iskoči jasno i čisto zaglušujući ostale svojom frekvencijom. U poslednjih 10 godina ovaj glas je upravo bio onog dečaka koji je odrastao na ruti između Detroita i Chicaga i čiji očuh je bio radijski glas koji je gurao rani house.
 
Dj Kicks tako pruža Sethu priliku da se otisne u ponešto eksperimentalnije i ekscentričnije aspekte svoje muzičke persone pa tako započinje folk baladom Nikija Nakazawe koja će uskoro izaći na njegovu vlastitu labelu Soft Touch, zatim uklizavaju piano soliranja Herbertova “Suddenly”, koje je elegantno remixao Phil Parnell, samo da bi uronio u supersonične frekvencje DJ Kozeove trake “Bodenweich” i psihodeličnu slobodnu traku Cobbelstone Jazza.

alt

 
Troxler je ovim načinio svojevrsnu mapu svoga muzičkog razvoja, koliko god pomaknut i neuobičajen on bio, navigirajući nas prvo kroz berlinske godine zatim prve okuse Europe i zatim udomaćenje u liberalnim zvucima Wolfgang Haffnerova “Meodia Del Viento”, koju su remixali Ricaro Villalobos i Max Loderbauer. Svoje mesto u mixu pronašli su i Chicago house pioniri Byron Stingily i Derrick Carter, a ugnijezdila se i traka nastala nakon zatvaranja amsterdamske meke Trouwa koji je pre muzičke prenamene bio štamparija za amsterdamski dnevni list. Za poslednji pozdrav otvorila je prostoriju u kojoj su se zaposleni tuširali kako bi prali ostatke mastila s tela, nazvanu De Natte Cel ili Mokra Ćelija, pa je i sama traka dobila isto ime.
 
Mix će izaći 16. oktobra, a prednarudžbu možete naći ovde.
 
Punu listu traka pogledajte ispod. 

1. Niki Nakazawa – Should It Be
 
2. Herbert – Suddenly (Phil Parnell’s Pianissimo Play Through)
 
3. DJ Koze – Bodenweich
 
4. Cobblestone Jazz – Northern Lights 
 
5. Wolfgang Haffner – Melodia Del Viento (Ricardo Villalobos & Max Loderbauer Remix)
 
6. T&T Music Factory – De Natte Cel
 
7. Hauke Freer – XK
 
8. Butch – Soul Player
 
9. Session Victims – Stick Together 
 
10. Club Artist United – Sweet Chariot (Kerri Chandler Dramatic Dub)
 
11. Jasper St Company – Reach
 
12. K Alexi – Sex-N-R-001 
 
13. Mood II Swing ft. John Ciafone – Ohh
 
14. Derrick Carter – Dreaming Again
 
15. Byron Stingily – Why Can’t You Be Real (Danny’s 12” Version)
 
16. Vanessa McMillan – Stay With Me 
 
17. Dean Street Crew feat Sweet Pussy Pauline – The Credit Card (Original Tribe Mix)
 
18. Sun Ra And His Intergalactic Research Arkestra – Enlightenment

 

 

 

Avatar photo

Autor: Igor