Shed remiksovao Vril-a za IMF10 kompilaciju

 

Marcel Fengler će uskoro izbaciti drugi od tri dela IMF10 kompilacije koji opisuju prošlost, sadašnjost i budućnost njegovog lejbla IMF (Index Marcel Fengler).

IMF10 je kolekcija koja se sastoji od originalnih traka i remiksa koje su uradili kako neki od najboljih producenata elektronske muzike, tako i mlade nade koje će u budućnosti oblikovati pravac ovog lejbla.

Razdvojena na tri dela, prvi deo kompilacije pušten je u prvoj polovini 2018. godine, a svaki deo sastoji se od šest numera i prezentuje drugačiji ton, čiji je cilj da istakne ne samo svestranu zvučnu stranu etikete, već i širinu koju Fengler uživa istražujući kroz svoje DJ setove.

Prvi deo kompilacije, koji je već dostupan istražuje dublju, hipnotišuću teritoriju, i predstavlja remiks koji je Alva Noto uradio za Fengler-ovu traku “Sphinx“, koji je i njegov debi za ovaj lejbl, projekat između Fengler-a i Edfemin-a pod nazivom DIN i njihovim izdanjem nakon 3 godine pauze. Njima se pridružuju Matrixxman (u saradnji sa producentom Riccardo Limiti-em), kao i Lucy, Scuba sa njegovim novim projektom SCB i slovenački umetnik Blaukom.

Drugi deo ide drugačijim putem, fokusirajući se na toplije i mekše zvukove i predstavlja mnoštvo debi izdanja na ovom lejblu. Na drugom delu možemo čuti trojac FJAAK, Shed-ov remiks Vril-a, kao i Thomas Hessler-a. Arthur Robert, umetnik iz Beča koga je Fengler zapazio, nakon što mu je slao promo mikseve, takođe se pridružuje ovoj kompilaciji.

Najistaknutija traka na ovom delu je ona koju je Fengler uradio pod svojim novim projektom(alijasom) AZUR. Povodom toga Marcel je izjavio “Oduvek sam voleo da budem raznolik sa mojom muzikom, ali takođe ne želim da zbunjujem ljude. To je razlog zašto sam odlučio da svojoj melodičnoj i groovy strani dam vlastiti identitet. Moja muzika koju radim kao Marcel Fengler će se vratiti svojim korenima i biti sirova i gruba u proizvodnom smislu. “

Treći deo je fokusiran na grublji tehno zvuk i sadrži pravu produkciju Marcela Fengler-a, redak rad Sebastian Kramer-a (poznatijeg kao Redshape), cenjeni re-work koji je Luke Slater uradio za Thomas Hessler-a, kao i Peter Van Hoesen-a.

Poslednji deo slagalice biće miks koji će Thomas Hessler uraditi od svih traka koje se nalaze na IMF10 kompilaciji.

Uoči izdanja koje će biti dostupno 30. maja, možete poslušati Shed-ov remiks.

 

 

Shed je apsolutno jedan od mojih omiljenih producenta od još odavno. Način na koji rukuje groove-om, melodijama i atmosferom u svojoj produkciji je apsolutno izuzetan i odmah me uhvati. Nakon što smo napravili remiks trake sa mog albuma Fokus još u 2013. godini, uzbuđen što doprinosi i IMF-u. Mnogo je uticao na mene ” izjavio je Marcel Fengler.

Izvor: XLR8R

Avatar photo

Autor: Igor