Sjajan petak u novosadskom klubu MOVED!

 

Jedinstvena prilika da u Novom Sadu čujete nešto što nema veze sa trenutnim trendom copy/paste Beatport 100 hitova. Ono što povezuje ovu dvojicu izvođača je ljubav prema muzici koja pre svega budi emocije, jer duboko veruju da je melodija osnov muzike i trude se da to prenesu na domaću publiku i ponude nešto potpuno drugačije od onoga što trenutno može da se čuje u većini klubova. Ukratko ­ muzika sa dušom.

Lesha je jedan od pokretača elektronske scene na našim prostorima, 1988. je imao prvi DJ nastup. U to vreme otvara piratski studio za presnimavanje gde se upoznaje sa raznim muzičkim pravcima. U sledećih par godina razvija naklonost prema elektronskom zvuku i na njega najveći utisak ostavljaju acid house i rani techno.

Jedan je od osnivača “Deep” DJ asocijacije, bio je autor i voditelj radio emisije “Accelerator” koja se sedam godina emitovala na Radio Trsteniku. Tri godine je bio jedan od urednika nezavisnog francuskog web magazina atome.com (recenzije i intervjui). Već nekoliko godina je moderator na rumski.com, najposećenijem domaćem forumu posvećenom muzičkoj produkciji.

Trenutno vrti soulful techno i house sa jakim uticajem Chicago/Detroit/Berlin sceneKarakteristika njegovog DJ nastupa je raznovrsnost stilova koje smisleno spaja i uvek se trudi da provuče pomalo underground zvuka. Nikad unapred ne zna kakav će mu biti set, što naravno zavisi od ljudi i ambijenta, i ne plaši se eksperimentisanja. Za sebe kaže da je spoj stare i nove škole domaćeg DJ­inga i da se uvek trudi da napreduje i nauči nešto novo. Od 2008. živi u Novom Sadu gde redovno nastupa. Bavi se i muzičkom produkcijom, poslušajte njegove remikse izdate za španski Submoover Records.

www.djlesha.com

Petar Malesevic is a electronic musician from Serbia. He was born in the 80’s, one of the most exciting times in music history, which would explain his passion for music. Petar was not like any other kid, he was deeply drown to music, listening to radio, recording music and interesting sounds on cassette tapes. At parties, he simply absorbed different genres of electronic music.

Over time, his love for electronic music prevailed and he decides to try himself in the role of DJ. Since then he performed on many parties, finest clubs and festivals in Serbia. In 2010th he founded Magic Sound crew together with his friends and colleagues.

He participated in Exit Music Conference two years in a row (2010 and 2011) on Exit Festival (Novi Sad, Serbia) where he meets big names in electronic music and he got a chance to work and exchange experience with them. What he plays can’t be classified in a certain genre, it’s just very melodic and dynamic.

I am using my talent to project my feelings and ideas… not just to please people.

https://soundcloud.com/petarmalesevic

Za više informacija posetite oficijalni facebook event klikom ovde.

Avatar photo

Autor: Igor