Sjajni Ness iz Italije zajedno sa Filip Xavijem, Lagom, Pharmacistom ovog petka Svemirskoj Kafani

 

U petak 3.4. Svemirska Kafana u saradnji sa Power Source Music predstavlja muzički izuzetan i ozbiljno neobičan line up! U pitanju je Ness iz Italije uz sjajnu podršku domaćih DJ-eva i producenata – Filip Xavi, Lag i Pharmacist. Svaki od njih ima specifičan stil, a zajedno čine idealan line up za ljubitelje “drugačijeg” techna! Nemojte propustiti ovaj jedinstveni event!

NESS svoje muzičko putovanje počinje krajem 90-ih godina, i posle dosta DJ-isanja, istraživanja i eksperimentisanja sa različitim žanrovim, a sa iskustvom inženjera zvuka – razvija svoj jedinstveni stil sa fokusom na atmosferičnost i hipnotišući vajb. 2007. otvara radnju s pločama u svom rodnom gradu na Sardiniji i 2 godine kasnije osniva svoj prvi label – Mono Records. Cenjen je zbog jedinstvenog zvuka, sarađuje sa label-ima poput Phorma, Synewave, Dynamic Reflection, M_Rec Ltd., Informa, Prologue itd. i sa artistima poput Claudio PRC – druge polovine The Gods Planet, Deepbass, Attemporal, Rasmus Hedlund… Trenutno vodi The Gods Planet – nezavisnu platformu (osnovanu 2010.). Ness-ova muzika i setovi bi se mogli definisati kao eksploracije od deep i hipnotičnog techno zvuka do ambijentalnih zvučnih pejzaža i pravo ih je zadovoljstvo slušati.

FILIP XAVI je jedan od autentičnih predstavnika domaćeg techno pokreta poslednje decenije. Kao pobunjenika protiv trendova I žanrovskih konvencija, uvek su ga je više privlačila eksperimentalnija strana techno zvuka: kombinacija nemilosrdnog 4×4 ritma sa hipnotišućim i apstraktnim elementima. Razvio je specifičan stil i njegovu muziku objavljuju label-i poput Dynamic Reflection, Trust Recordings, Subsequent Rec, Panel Trax. 2013. Je izbacio prvi solo EP “Inline Agents” za renomirani španski label Subsist Records. Izdanje je naišlo na sjajnu recepciju glavnim figura svetske techno scene. Predvidevši talas mračnog teskobnog techna koji će preplaviti klubove širom Evrope, Filip 2008. godine osniva Teskoba Recordings – platformu techno zvuka budućnosti. Teskoba Rec. odlično prolazi kod vodećih producenata ovog zvuka I danas, posle preko 5 godina postojanja, Teskoba ima preko 25 izdanja i doprinosa od preko 30 internacionalnih i domaćih artista. 
Filipovi setovi i muzika će izmestiti publiku u posve nove pejzaže zvuka i energije, ispuniće denflor mističnom neizvesnošću.

LAG je lice novog talasa tehno umetnika. Odrastao je na panku, pohađao muzičke škole, a onda iskulirao sve to i upustio se u istraživanje beskrajnih mogućnosti elektronskog zvuka. Pronašao se u DJingu i Techno zvuku u koji je inkorporirao specifične elemente svojih prethodnih muzičkih iskustava.  Kombinacija muzike i energije koju ulaže za pultom je gotovo magična. Dovoljno govori činjenica da je nastupao na Exitovom main stage-u i u legendarnom berlinskom Tresor-u. Kroz setove, radionice i eventove koje je organizovao i promovisao kroz svoju organizaciju 29524, zalaže se za umanjivanje jaza između “dobrog” i “poznatog” na sceni. U poslednje vreme je svim kapacitetima fokusiran na ispostavljanje sjajnih i fukncionalnig setova i na produkciju sopstvene muzike.  Nakon prvih nekoliko izdanja, uglavnom za domaći label Teskoba, jedan njegov remix se našao na vinilu Sect Records. Usledio je prvi EP “Stutter” za beskompromisni Singularity Recordings i dva EP-ja za MORD Records, što je dokaz kvaliteta i originalnosti njegovog već prepoznatljivog zvuka. 

PHARMACIST aka Thinker je član beogradske Mystic Stylez ekipe i koosnivač label-a Grinch Productions stacioniranog u Americi. Kad je za pultom, sve je moguće – techno, UK bass, ghetto house, footwork, aftican gqom, dub…! Zahvaljujući žanrovskim varijacijama, savršeno poznaje puls densflora i publika ga vrlo ceni.

Avatar photo

Autor: Igor