Snoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party stižu na EXIT

R:Evolucija na EXIT-u počinje da se ubrzava, sve je veći broj vrhunskih svetskih izvođača koji joj se pridružuju. Legenda hip hop muzike, i velika pop zvezda, Snoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party, jedan od najvećih svetskih bendova indie-rock scene, svojim nastupima na glavnoj bini EXIT festivala pridružiće se EXIT R:Evoluciji 2013.

Tačno je dve decenije od sada već istorijskog, čuvenog debi albuma „Doggystyle“, koji je učinio da Snoop Dogg postane planetarni fenomen. Radi se o izdanju koje je na nezaboravan način, ne gubeći na zvučnoj ozbiljnosti, unelo oštar ulični humor u svet hip hopa, kojim su u to vreme vladali uglavnom razni muzički gangsteri. Humor i opuštenost u svim situacijama su ono što je talentovanog, ponekad problematičnog momka, izdvojilo iz nadolazećeg mora „opasnih“ zvezdica u trenerkama i patikama.

Danas je Snoop jedan od najprepoznatljivijih muzičara sveta. Taj status je zaradio vešto kombinujući svoju najveću ljubav – rep muziku – sa drugim muzičkim stilovima kroz saradnje sa pop zvezdama kao što su Katy Perry i Alicia Keys, ali i producentima elektronske muzike kao što su David Guetta i Bob Sinclar.

 

Ove godine, u istom trenutku kao i sam EXIT, Snoop Dogg prolazi kroz R:Evoluciju iz koje se rađa njegov novi lik. Stara fascinacija Jamajkom, kao i novo ime Snoop Lion najavljuju njegov sledeći album „Reincarnated“, ali i dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po ovom karipskom ostrvu. Snoop je ovom prilikom izjavio: Ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namena je oduvek bila da pozitivno menja svet i ima poseban život za sebe“. Upravo iz želje za promenom i odavanjem počasti nekim od uzora hip hop kulture, izašao je Snoop Lion, koji će svoj novi zvuk predstaviti publici na najvećoj bini EXIT festivala, naravno uz stare dobre Snoop Dogg hitove.

Poseban specijalitet ovogodišnjeg EXIT-a biće Bloc Party, koji spadaju u elitu savremene globalne alternativne rok kulture. S posebnim zadovoljstvom možemo da najavimo da će nastup harizmatičnog Kele Okerekea i njegovog indie-rock sastava na ovogodišnjem EXIT festivalu biti i njihov premijerni nastup pred publikom u Srbiji i regionu, zatvarajući začarani krug indie bendova, budući da je Bloc Party jedini bend iz plejade indie bendova koji nije nastupao na EXIT festivalu. Bend je 2012. godine izdao četvrti studijski album pod imenom „Four” nakon 3 godine pauze.

Avatar photo

Autor: Igor