Solar Easter 2013

Na velikoj techno žurci u Sofiji “Solar Easter 2013”, koju organizuje klub Yalta, nastupiće Richie Hawtin, Paco Osuna, Matador. Svakog od njih trojice predstavićemo vam u posebnom članku.

Prvi izvođač kojeg vam predastavljamo je Paco Osuna.

Paco Osuna je rođen u Barseloni. Njegova strast prema muzici je počela još dok je bio jako mlad, sa 14 godina je bio  deo regularne publike u klubu “Studio 54”  gde je u to vreme harizmatični dj Raul Orellana “vrteo” acid house. ’94 se seli u Valensiju gde je imao prvi dodir sa dj-ingom ali još uvek kao hobi. Već sledeće godine Paco pravi svoj prvi set kao profesionalac u klubu ACTV gde je bio rezident godinu dana. Posle toga puštao je u mnogim klubovima kao što su: Heaven, Universal, itd… U međuvremenu je radio u audio/cd prodavnici gde je dobio pristup studiju za produkciju u kom je snimio 3 singla za label Lucas Records. 1999 godine postaje rezident u klubu Amnesia na Ibici, gde je imao odličnu priliku da nastupa sa najvećim dj-evima i da se susretne sa različitim stilovima koji bi mu pomogli da unapredi svoj sopstveni. Amnesia je takođe bila mesto gde se Paco susreo sa osobom koja je mnogo uticala na njega, kako lično tako i profesionalno, Sven Vath, koji je ubrzo shvatio da je Paco veoma talentovan i predstavio ga u svojoj Cocoon Booking agenciji. Tako je Paco postao prvi Španski dj koji je radio za ovu prestižnu agenciju. 

2001. Paco je polako počeo da napušta house-a i da se približava techno-u. Danas Paco-va karijera je u uzlaznoj putanji, postao je jedan od najpoznatijih techno izvođača i nastupao u mnogim svetski poznatim klubovima.

Mi ćemo imati priliku da ga vdimo 3. maja u Sofiji kada će zajedno sa Richie-em i Matador-om ulepšati veče svim prisutnim techno ljubiteljima u “Inter expo center Sofia” .

 

Karte su trenutno u prodaji po promo ceni od 35. leva tj. 17.5 eura, a mogu se kupiti preko Eventima.
http://www.eventim.bg/bg/bileti/solar-easter-sofia-inter-expo-center-507680/performance.html

Avatar photo

Autor: Igor