Paul Oakenfold izdaje novi album posle sedam dugih godina

Posle sedam dugih godina pauze od njegovog poslednjeg albuma “A Lively Mind”, stigla nam je lepa vest da uskoro izdaje novi album pod nazivom “Pop Killer”.

U proteklih 7 godina bio je na turneji s Madonom (mogli smo ga čuti i u Beogradu jer gostovao u okviru Madonine turneje), snimao filmove, dobio klupsku rezidenciju u Las Vegasu, gde je učio pisati pesme s vokalnim izvedbama.
Veteran elektronske muzike i kompozitor muzike britanskog Velikog brata, Paul Oakenfold je otkrio kako je regrutovao poznate zvezde da zajedno urade njegov novi album, prvi posle 2006. godine.
DJ i producent Paul je postavio sebi ove godine cilj da konačno završi novi album i otkrio da će na albumu zajedno s njim saradjivati Azealia Banks, Miguel Jontel Pimentel, ZZ Ward, Alan Stone i Wallpaper.

Oakenfold je izjavio za Billboard:
Snimio sam traku sa ZZ Ward-om koja je bluz, sa Alanom Stone-om pesmu koja je skroz emotivna, sa Wallpaper-om traka koja je pop-rok. Ima tu još par pesama sa Miguel-om i Azealiom Banks. Tu su još neka imena koja su još poznatija, ali će za sada ostati u tajnosti.”

Novinari Bilboard-a su ga još pitali zašto naziv albuma “Pop Killer” :
“Slušao sam dosta pesama na američkom radiu pokušavajući proučiti na koji se način one produciraju, gde sam došao do zaključka da je svaka pesma jedna nalik drugoj i oni to nazivaju elektonska muzika ili house, a to je u stvari obični pop. Sećam se vremena kad elektronska muzika nije bila komercijalna. Dosta se toga promenilo i ja ću svojim izdanjem napraviti sve da se elektronika vrati na put odakle je došla“.

Pa nadamo se da će i zaista tako biti.

Avatar photo

Autor: Igor