SONJA MOONEAR 25. FEBRUARA NA LET’S MIX IT! FESTIVALU!

 

Sonja Moonear, vodeće ime anderground svetske elektronske scnene, poznata švajcarska producentkinja i DJ, izdvojila se i osvojila svetsku publiku svojim autentičnim setovima. Sradnja sa velikim imenima elektonske scene kao što su Ricardo Villalobos, Luciano i Miss Kittin, koji su prepoznali nejn talenat ubrzali su njen put to svetske slave, a vi je premijerno možete čuti u Beogradu na LET’S MIX IT! festivalu!

Rodjena je 1978. a svoj muzički talenat otkrila je još sa četiri godine, kada je počela da svira klavir. Završivši muzičku školu,  izašla je iz forme klasične muzike i upustila se u eksperimentisanje sa raznim žanrovima i stilovima. Sa elektronskom muzikom upoznala se na raznim andergraund žurkama i dogadjajima koji su početkom 90ih bili u ekspanziji. U naredne tri godine, posvetila se organizaciji žurki, a njena karijera je doživela vrhunac kada je u Panorama Baru  radila igrom slučaja pre Ricarda Villalobosa koji ju je posle toga uzeo pod svoje.  “Bila sam tako impresionirana jer ranije nisam imala priliku da lično upoznam te ljude. Kada se moj set završavao, a Rikardo je trebalo da počne, dugo je stajao tu sa mnom, a onda mi je predložio da ostanem i da delimo pult.” Godine 2005. nastala je Ruta5, kolektiv i etiketa pod kojom Sonja izdaje nekoliko važnih izdanja, međutim zbog bankrota produkcijske kuće,  većina njenih radova ostaje zarobljena i neobjavljena. Nakon par godina Sonja zajedno sa svojim prijateljem Dandy Jack-om odlučuje da obnovi rutu5 koju danas uspešno gaji i za koju izdaje svoje trake. Sonja takodje radi i kao dizajner zvuka u švajcarskoj televiziji RTS. To je posao koji je, po njenim rečima, drži čvrsto na zemlji i u kome podjednako uziva kao i u DJ-ingu.

U poslednjih nekoliko godina, Sonja Moonear se posvetila izdavanju sopstvenih traka i remixa za renomirane svetske etikete Parlon i Karat. Pored etikete ruta5, osnivač je i festivala Kiss me, koji je još u povoju.

http://www.ruta5.org/

http://www.residentadvisor.net/dj/sonjamoonear  

http://soundcloud.com/moonear

http://www.discogs.com/artist/Sonja+Moonear

http://www.facebook.com/pages/Sonja-Moonear/140019282712493

Te festivalske večeri Moonearova deliće Headroom stage sa Cabanne-om uz domaću podršku Luka Vuković b2b Ivan Radojević i Mene, dok će na Gain stageu nastupati četiri predstavnika maeve etikete Mano Le Tough, The Drifter, Baikal i Isolee (live).


Ostalih dana festivala LET’S MIX IT! možete uživati u nastupima izvođača BLTS (Martin Buttrich, Matthias Tanzmann i Davide Squillace), Cid Inc, Francesca Lombardo, Henry Saiz (live), Janaret, Johannes Brecht, iO (Mulen) i Varhat, a domaći line up su još i Alexandar Ivković, Bokee, Marko Vuković i Miovan Stojanović b2b Dušan Lazović.

 

I da podsetimo, Blender svoja vrata otvara u sredu 15. februara sa fantastičnim trio Apollonia gde će svaki posetilac uz obaveznu ličnu kartu moći da ostavi svoje podatke i odabere svoje omiljeno festivalsko veče za koje će dobiti besplatan ulaz.  

 

Let’s mix it!

https://web.facebook.com/letsmixitfestival/

Pojedinačne karte za festival LET’S MIX IT! (23./24./25. februar) dostupne su na svim Eventim Serbia i GIGS TIX prodajnim mestima po ceni od 790 RSD i 1190 RSD za VIP.

http://bit.ly/LetsMixItDay1

http://bit.ly/LetsMixItDay2

http://bit.ly/LetsMixItDay3

 

Takođe i dalje imate mogućnost kupovine komplet karte za sve Blender događaje u februaru (Apollonia u Blenderu • 15.02.2017 • +  festival LET’S MIX IT!) po ceni od 1990 RSD odnosno 2990 RSD za VIP.

http://bit.ly/BLENDERkompletMIX i http://bit.ly/BLENDERmixKOMPET

 

Avatar photo

Autor: Igor