Soul Clap 29. marta u Beogradu

Trenutno jedno od najtraženijih imena na svetskoj elektronskoj sceni, bostonski DJ duo Soul Clap, nastupiće 29. marta u beogradskom klupskom prostoru „Depo“.

Biće to njihov prvi nastup u Srbiji na kojem će publici predstaviti svoj album aktuelni album „EFUNK“, nastavak već izuzetno popularnih remiksa kultnih i donekle zaboravljenih hitova sa kojima su Eli Goldstein i Charles Levine relativno brzo osvojili klupsku scenu širom planete.

Ulaznice za ovu žurku, prvu u ovogodišnjem „Freedom Music“ serijalu, već su u prodaji na blagajni Doma omladine, Bilet centra i drugim prodajnim mestima Eventima, po promotivnoj ceni od 790 dinara.

„House wears many hats“ je citat koji možda i najbolje opisuje nesvakidašnju muzikalnost i svestranost producentskog DJ dvojca sa istočne američke obale. Vlasnici enormne muzičke kolekcije najfinijeg plesnog zvuka i istančanih veština za miks pultom, Eli i Charles danas predstavljaju pravu retkost na savremenoj DJ sceni. Pre svega jer, citiramo: „umeju da miksuju. Epski dobro“.

Velikani stare škole Larry Levan ili Frankie Knuckles bili bi zadovoljni naslednicima u čijim setovima danas privilegovano uživa publika na festivalima kao što su Sonar, ADE ili BPM, te klubovima Watergate, Marcy Hotel ili Fabric. Ovog proleća Soul Clap dolaze u u sve snažniju klupsku destinaciju, industrijski bazičan prostor, „Depo“ u Travničkoj 3. Publika u berlinskom Panorama Baru moraće da sačeka još jedan dan jer pre tog, 29. marta, Eli i Cnyce (kako jedan drugog zovu) imaju zakazan sastanak sa publikom u beogradskom istorijskom centru Savamali u okviru serijala „Freedom Music tokom kojeg su nas posetili Nicolas Jaar, Laurent Garnier, Sven Väth, Gilles Peterson, Steve Bug…

Soul Clap donose pesme sa aktuelnog albuma „EFUNK“, ali i sa miks izdanja za prestižnu DJ Kicks seriju, te asortiman etiketa Soul Clap Records, Crosstown Rebels, Double Standard, Circus Company, !K7,  njihovih partnerskih izdavača Wolf+Lamb. Tu su i veoma intuitivne promene tempa, žanra, te citiramo ponovo: „scenarija, decenija i galaksija“, kojima se ističu na savremenoj elektronskoj sceni. I sve to uz njihovu užu specijalnost, editovane plesne verzije kultnih klasika kojima Soul Clap u setove uvode neprolazne vokale kao što su Stevie Nicks, Cecil Womack, Stevie Wonder, Chris Isaak… Domaća podrška biće takođe producentski i DJ duo Kompleks (Schwabe i Lule), rezidenti beogradskog kluba „20/44“ koji u novije vreme beleže uspešna izdanja u Evropi.

www.residentadvisor.net/dj/soulclap
www.soulclap.us
www.soundcloud.com/soulclap
www.facebook.com/soulclap

Avatar photo

Autor: Igor