Soundsistem koji “ubija”

Sve više klabera danas u klubovima koristi neku vrstu zaštite za sluh (doduše ova pojava teško da oslikava Srbiju), u nameri da zaštite svoj sluh od super jakih ozvučenja u klubovima. Kako god, čak ni set tampona za uši ili bilo koja druga nama dostupna zaštita ne bi vam pomogla kod ovog zvučnog sistema. 

Ovaj zvučni sistem je dizajniran u Evropskoj Svemirskoj Agenciji, i najjači je zvučni sistem u Evropi, kako zvaničnici ESA tvrde ni jedan čovek ne bi preživeo se nadje u njegovoj blizini pri maksimalnom output-u. Nazvan Large European Acoustic Facility (LEAF), sistem je u mogućnosti da proizvede zvuk jednak zvuku koji shatl proizvodi tokom poletanja i leta kroz atmosferu.  

Lociran je u Noordwijk-u, Holandiji, sistem je 11m širok, 9m visok i 16,4m dugačak, i u stanju je da proizvede zvuk u opesegu od 154 decibela, što bi bilo kao da stojite blizu par šatlova pri poletanju. Zbog zaštite radnika, LEAF je okružen čelikom ojačanim betonskim zidovima koji mogu da izdrže ekstremnu buku, i moze da se koristi samo ako su sva vrata zatvorena. Nije baš idealno klubsko ozvučenje 🙂

Avatar photo

Autor: Igor