Speedy: Ponosan sam što smo stigli do Berghaina i BBC radija!

Srpski tehno label LLL je za veoma kratko vreme dobio podršku eminetnih DJ imena kao što su Dave Clarke, Ben Sims i Aleksander Kowalski. Zato smo pred promociju treće ploče sa Gary Beck-om i Mark Broom-om, koja je zakazana za petak (23. oktobar) u Depo Magacinu, popričali sa osnivačem LLL-a, Speedy-jem!

 
Lucky light LTD je za samo godinu dana izbacio tri vinila i pokupio sjajne kritike od strane ljudi iz industrije. Prvo izdanje koje si uradio sa Alexanderom Kowalskim je rasprodato na Decks-u, posle je usledila neka mirnija varijanta sa Petrom Dundovim, a sad su tu i Gary Beck i Mark Broom.
 
Svašta se izdešavalo za ovih godinu dana i, i više sam nego zadovoljan. Da, prvo izdanje sa Kowalskim je otišlo i najverovatnije ćemo uskoro raditi repress. Prodaja “dvojke” sa Dundovim je tek u prvoj fazi , ali sam zadovoljan kako ide za sada. Čovek koji stoji iza treće ploče je Gary Beck sa trakom Misuse, dok smo legendarni Mark Broom i ja, sa editom, odnosno remixom upotpunili release. Od ovog izdanja očekujem da Lucky Light LTD popne na jedan viši nivo.
 
LLL je za veoma kratko vreme dobio podršku tehno veličina, a na prvom mestu čuvenog “tehno barona” Dave Clarke-a. Zahvaljujući njemu ste stigli i do BBC radija, a i on bi uskoro trebalo da se nađe na LLL-u?
 
Da, dolazi nam i tehno baron! Mogu reći da sam zaista ponosan što legenda kao što je DC ceni to što radim. On mi je dao neke super kritike i pustio je traku u svojoj emisiji na BBC radiju. A uskoro će se pojaviti na LLL-u sa svojim Unsubscribe Project-om.
 
Osim toga, LLL je dobio pozitivne kritike i od drugih bitnih figura kao što su Marco Bailey,Tom Hades, Sam Paganini, a došli ste i do čuvenog Berghaina. Malo li je? Mada, tebi je možda najdraža bila reakcija Bena Simsa?
 
Stvarno sam prezadovoljan kako je sve krenulo. A Ben Sims mi je jedan od junaka detinjstva i baš sam bio polaskan kada je pustio traku na svom Run It Red radiju . A možete misliti kako sam se tek osećao kada me je kontaktirao i tražio da mu šaljem svako izdanje, jer mu se dopada koncept labela. Uz Dundova smo se čuli u Japanu i Australiji, uz Kowalskog u kultnim nemačkim klubovima Tresor I Berghain. Marco Bailey i Tom Hades par meseci nisu ispuštali iz setova 001 i 002, Sam Paganini nas je vrteo na MayDay Festivalu, a tu je Drumcode ekipa Gary Beck, Cari Lekebusch, Luigi Madonna…
 
 
To sve zvuči kao sjajna predigra za žurku 23. oktobra u Depou, na kojoj Gary Beck, Mark Broom i ti promovišete treći vinil?
 
Vrtećemo isključivo techno zvuk, bez kompromisa! Depo je trenutno opremljen sjajnim sound systemom i očekujem  da žurka bude pravo ludilo. Takođe, za posetioce smo spremili razne poklone. Svako će na ulazu dobiti po nekoliko stikera, podelićemo veliki broj label majica, kao što smo već radili u više navrata, kao i ploče sa potpisima.
 
A osim labela, šta radiš? Pre par dana si se vratio se čuvenog ADE u Amsterdamu, kako je bilo?
 
Ufff! Bilo je sjajno! Odlična atmosfera i publika! Super smo se proveli! A inače oktobar je pun akcije. Sad će žur u Depou, pa idem do Zagreba  u Boogaloo klub, a posle do Banja Luke kod drugara Mladena Tomića, pa u Mostar. A mesec sam počeo nastupom na otvaranju Tjuba i u Zadru. Mogu da kažem da je jesen počela dinamično.
Avatar photo

Autor: Igor