Spektakularni početak Guarana Lovefesta Vatromet i ovacije za Dubiozu Kolektiv prve festivalske večeri

U prelepom ambijentu čuvene Letnje pozornice u Vrnjačkoj Banji sinoć je počeo sedmi Guarana Lovefest. Više od 4000 ljudi provodilo se uz najveće zvezde večeri bend Dubiozu Kolektiv.

Na bini koja se scenografijom u potpunosti izdvaja od bilo čega što je do sada napravljeno u Srbiji, prva je nastupila banjska grupa Armuši. Posle njih svoj melodični nastup imala je grupa Stray Dogg, dok je ZAA energičnom svirkom razdrmala i zagrejala publiku za najveći spektakl večeri.

Nesumnjivo najveće zvezde večeri bili su momci iz benda Dubioza Kolektiv koji su spektakularnim vatrometom započeli svoj nastup nešto iza ponoći. Publika je gotovo u glas pevala hitove poput pesama „Kokuz“, „Vratiće se Valter“, „Kažu“, „Blam“ i „USA“.

Posle bisa i ovacija brojnih fanova bend se zahvalio svima na predivnoj noći, a program je nastavljen setom di-džeja Jana Nemečeka. 

Prve festivalske večeri program na Energy stage-u otvorio je di-džej duo BluDeep Nights. Posle njih nastupio je talentovani Nemanja Krstić i publiku zagrejao za dvojac Desos&Storm. Veseli Danci uživali su sa brojnom publikom. Posle njih di-džej pult preuzeo je Gitchell Moore, koji je držao sve ljude na nogama do ranih jutarnjih sati.

Kristofer Ruder, kanadski putopisac i dokumentarista sinoć je svečano otvorio program na Pringles Cinema zoni. On je istakao da se u Srbiju uvek rado vraća jer ga osim prelepe prirode uvek privuku srdačni ljudi.

Danas se otvara Guarana Lovefest EU Zona

U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta organizovana je edukativna EU zona, koja će početi sa radom 2. avgusta. Na skupu posvećenom novoj generaciji učestvovaće mladi iz više od 140 opština u našoj zemlji.

Cilj nam je da mladima predstavimo Evropsku Uniju kao sistem vrednosti, institucija i pravila, sistem mogućnosti za bolji i lepši život i to na drugačiji način“, rekao je Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta. On je najavio da će u okviru EU zone biće organizovane tri debate na teme omladinskog aktivizma, obrazovanja i kulture. 

 

Avatar photo

Autor: Igor