Spektakularno otvaranje 15. rođendana Exit festivala pred više od 40.000 ljudi!

 

Sinoć je počela velika proslava 15. rođendana Exit festivala pred više od 40.000 raspoloženih ljudi koji su do jutra plesali uz svoje omiljene zvezde na oko 20 bina širom Petrovaradinske tvrđave!

Veče na glavnoj bini zakuvali su kalifornijski rokenrol majstori Eagles of Death Metal, svojim gitarskim rafalima, svirkom sa povezom preko očiju i zabavnom komunikacijom sa publikom. Britanski hitmejkeri Clean Bandit,  atmosferu su doveli do usijanja energičnim pop performansom uz zvanično najveći evropski hit „Rather Be“ i druge favorite publike kao što su „Mozzart House“, „Dust Clears“ i „Real Love“. Usledio je do sada na tvrđavi neviđen vatromet koji je ove godine imao tačno 15 spektakularnih oblika srca na nebu u duhu ovogodišnjeg slogana „Podeli ljubav“ i 15. rođendana Exita.

Bio je to uvod u krajnje emotivan nastup Emeli Sande pred prepunom glavnom binom Exita! Soul diva je pozdravila publiku na tečnom srpskom jeziku sa „Dobro veče, kako ste“, a nakon prve pesme „Heaven“, oduševljena hukom desetina hiljada na glavnoj bini je rekla jedno veliko „Hvala“! Usledili su neki od najvećih hitova današnjice iz zvanično najprodavanijeg debi albuma „Our version of Events“, a stihovima istoimene pesme Emeli je otvorila dušu uz dirljivo izvođenje. Erupcija osećanja se prenela i na sledeću numeru „My Kind of Love“, čime je Sande potvrdila da je dostojna naslednica najvećih soul diva u istoriji. „Ako je istina ukinuta, onda mi razbijamo sva pravila“, odjekivali su stihovi iz pesme „Read All About It“. Na kraju odličnog koncerta, škotska pevačica je u euforiji sišla sa bine i družila se sa fanovima koji su je čekali ispred ulaza u bekstejdž u kojem je za kameru otpevala „Happy Birthday Exit“! Emeli je ujedno i prva zvezda Exita koja je potpisala set listu za humanitarnu akciju Jovana Simića „Make Miracles Happen“!

Video:

EXIT 2015 Live: Eagles of Death Metal – Complexity

https://youtu.be/jkfLIAYihOI

http://we.tl/Y06tpnxmJe

EXIT 2015 Live: Clean Bandit – Rather Be

https://youtu.be/aNEhxYQiYX4

http://we.tl/NP1t7ix4PH

EXIT 2015 Live: Emeli Sande – Read All About It

https://youtu.be/M-oUPTio53s

http://we.tl/x0TyEZXtk5

Čast da otvore Exit na glavnoj bini imali su žestoki pankeri Goblini, a X-Bass program otvorio je „muzički osnivač“ Exita, Roni Size sa drum’n’bass supergrupom Reprazent koji su podsetili na 2001. godinu i poruku koja i danas odjekuje među bedemima tvrđave: „Serbia, are you ready for the future“!

Krcata mts Dance Arena, čiji kapacitet je ove godine i dodatno proširen, ugostila je tehno magove Chrisa Liebinga i Adama Beyera koji je nastupio u zajedničkom setu sa Josephom Capriatijem. Explosive su oduvali kultni metalci Napalm Death, prepuni Fusion skandirao je grčkim stonerima 1000mods i izraelskoj kantautorki Loli Marsh, te domaćim vedetama Partibrejkersima i Darkwood Dubu, a završni koncert imali su alternativni heroji Artan Lili. Na No Sleep Novi Sad bini odličan set imao škotski house doajen Scott Fraser uz podršku domaćih DJ kolektiva Disco Not Disco i Beyond House.

Večeras nas na glavnoj bini Exita očekuju rokenrol legende Motorhead, nakon kojih će nastupiti nagrađivani britanski kantautorTom Odell. Na mts Dance Arenu dolazi svetski DJ no.1 Hardwell, nakon kog će uslediti Oliver Heldens, Kolsch i duoCatz’n’Dogz. Fusion stage biće domaćin regionalnim atrakcijama kao što su Eyesburn, Brkovi i Zoster, dok će na Explosive bini nastupiti slavna američka hardcore grupa Terror.

Ulaznice se prodaju na svim blagajnama Gigstixa do 16 časova, posle čega rade samo festivalske blagajne na tvrđavi, i koštaće 4.000 za večeras, 3.790 za subotu još samo danas, a sutra će cena dnevnih ulaznica za subotu biti viša. Ulaznice za završnu noć još uvek koštaju 3.000 dinara, a i njihova finalna cena na ulazu biće viša. Festivalske blagajne se nalaze pre ulaza na tvrđavu kod Lovotursa i kod crkve ispod sata. Posetioci se upozoravaju da se čuvaju od raznih falsifikata koji u ovo doba uvek kruže po društvenim mrežama i na ulici.

MAPA u visokoj rezoluciji:

https://www.dropbox.com/s/bavye9m1h9ji5ih/MAPA_EXIT_2015.pdf

SATNICA u visokoj rezoluciji:

https://www.dropbox.com/s/raz7q0dkxvlo28j/SATNICA_EXIT_2015.pdf

Sve o Exitu: http://www.exitfest.org/sr/news/sve-o-exitu-2015

Avatar photo

Autor: Igor