STEREO MC’s ISPRAĆAJU GODINU NA KONCERTU U BEOGRADU: Kultni britanski bend nastupa 30. decembra u Luci Beograd!

 STEREO MC’s ISPRAĆAJU GODINU NA KONCERTU U BEOGRADU: Kultni britanski bend nastupa 30. decembra u Luci Beograd!

Pet godina nakon njihovog poslednjeg koncerta u Beogradu, britanska elektro hip hop atrakcija Stereo MC’s nastupiće u subotu 30. decembra u Luci Beograd. Tom prilikom, izvešće niz najvećih hitova iz svoje četvorodecenijske karijere.

Stereo MC’s su nastali sredinom osamdesetih, prožeti elektronskim zvucima i hip hopom. Pored prvog vinil izdanja, počekat karijere ovog legendarnog benda obeležilo je i osnivanje nezavisne diskografske kuće G Street Records, u okviru koje su sarađivali sa mnogim britanskim i američkim hip hop izvođačima, među kojima su i Jungle Brothers.

Robert Birch i Nick Hallam privukli su pažnju kritike i publike svojim debitantskim albumom “33-45-78” iz 1989. godine, objavljenim za čuvenu izdavačku kuću Island/4th and Broadway. Brzo su osvojili svet svojim inovativnim zvukom, što je vodilo ka brojnim turnejama i festivalskim nastupima. Naredne godine, predstavili su “Supernatural”, a vrhunac popularnosti postigao je treći album “Connected iz 1992. godine. Ovaj album je postao svetski hit, prodat u velikom broju primeraka i doneo bendu međunarodnu slavu. Dosegao je drugo mesto na UK top listi najboljih albuma i osvojio BRIT nagrade za najbolju grupu i najbolji album. Hitovi sa tog izdanja, uključujući “Connected”, “Step It Up”, “Creation” i “Ground Level”, osvajali su radijske talase i vrhove brojnih muzičkih top lista.

Stereo MC’s – Connected

Stereo MC’s su postali muzička sila koja je obeležila devedesete sa pesmama koje i dan-danas predstavljaju himne za mnoge generacije. Njihov zvuk je postao vanvremenski, prožet hip hop uticajima, elektronskim elementima i zaraznom energijom, pružajući publici nezaboravna iskustva.

Naredne godine donose još nekoliko albuma i brojne nastupe na koncertima i festivalima širom sveta, a 2015. godine odlučuju se za povratak svojim korenima i pokretanje novog projekta – izdavačke kuće Connected. Ovaj lejbl je platforma koja okuplja i podržava muzičare koji se kreću između svih varijacija afro house, deep house i techno žanrova.

Stereo MC’s i dalje aktivno nastupaju kao live bend, objavljuju brojna izdanja i uživaju u istaknutim saradnjama sa Adamom Portom, Anjom Schneider i Terranovom. Pored toga, Birch i Hallam posvećeni su i DJ-ingu.

Bend uvek sa radošću ponovno dolazi u Srbiju zbog posebne povezanosti sa vernom publikom i energije koju smatraju ključem svega. Ovog puta, Stereo MC’s su spremni da beogradsku publiku povedu na vanvremensko muzičko putovanje kroz njihov impresivan katalog hitova, među kojima su “Connected”, “Step It Up”, “Elevate My Mind”, “Sofisticated”, “Deep Down And Dirty” i mnogi drugi. Na prednovogodišnjem koncertu može se očekivati nezaboravna noć ispunjena energijom, ritmom koji ne jenjava i, naravno, izuzetnom zabavom, jer Stereo MC’s poseduju retku veštinu da muzikom dirnu dušu, dok istovremeno pokreću tela.

Stereo MC’s – Elevate My Mind

Ograničen kontingent promo ulaznica za beogradski koncert Stereo MC’s, u produkciji Strangefeara, u prodaji je po promo ceni od 1990 dinara, putem onlajn platforme Cooltix.rs, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona.

Avatar photo

Autor: Igor