Summer3p Festival od 18. do 21. jula u Subotici!

U fenomenalnom ambijentu „gigantskog džakuzija“ – kako ga je poznati engleski časopis Guardian nazvao, na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, održaće se Summer3p festival od 18. do 21. jula. Ovogodišnje jedanaesto izdanje predstaviće pored odlične elektronske muzike i društveno-odgovorne kampanje i akcije koje su neodvojivi deo ovog festivala.

Karte za Summer3p se već nalaze u prodaji na prodajnim mestima Eventima (na teritoriji čitave Srbije) ili preko sajta www.eventim.rs po ceni od 990 dinara za sva 4 dana odnosno 380 dinara za dnevne ulaznice.


 
U okviru muzičkog programa na Moon Stageu između ostalih nastupiće Alex Niggemann daroviti DJ i vlasnik izdavačke kuće Soulfooled iz Berlina, James ColeDJ, osnivač i glavni urednik jedinog magazina elektronske muzike u Mađarskoj – Hungarian DJ Magazin (MDJ); takođe iz Mađarske na Summer3p dolazi odlični DJ Kid Panel, a svoj set imaće i Pale Penguine jedna od ključnih figura grčke elektronske scene.

Summer3p je i dalje društveno angažovan. Javna zagovaranja i kampanje koje ćete sresti na festivalu su:Stop nasilju“, “Clean Lake Palić” i “Zvukptica”.

Posetioci festivala moći će svoj aktivizam i talenat da ispolje učešćem u nekoj od radionica (audio, video, foto, slikarskoj i ekološkoj radionici za decu), ili sportskim aktivnostima i turnirima: joga, moderan ples, odbojka na pesku, badminton…
 

 
O uspehu i kvalitetu samog festivala govori u prilog i to da je prošle godine ugledni engleski časopis The Guardian na svom sajtu dao pregled od osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Pod nazivom Summer3p: Serbian SPA predstavljen je i Summer3p kao festival elektronske muzike u kojoj možete uživati iz udobnosti „gigantskog džakuzija“. Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept Summer3p festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO AŠC i Fondacija Danilo Kiš, svake godine ulažu da bi napravili jednu od najboljih žurki u ovom delu Evrope. Kompletan članak možete pročitati OVDE.

 
Podsećamo vas da su dve fotografije sa Summer3pa 2009. godine ušle u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award. UK Festival Awards je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju). Summer3p se tada našao u društvu najpoznatijih evropskih festivala kao jedini festival iz Srbije i regiona.
 
Organizatori Summer3p festivala su NVO AŠC i Fondacija Danilo Kiš.

Oficijalni facebook page Summer3p festivala možete pogledati ovde.

Avatar photo

Autor: Igor