Sutra počinju peti Dani urbane kulture u Čačku!

Peti  Dani urbane kulture u Čačku održaće se 7. i 8. juna u parku Mladosti na Moravi.

Tokom dva festivalska dana publika će moći da uživa u odličnom muzičkom programu koji čine veče lajv muzike i veče elektro zvuka. Izvođači su Cactus Fields, KKN, Zbedem, Atheist Rap, Dona Dada i Džonidža, Who See, Miloš Vujović, Mihai Popoviciu, Eric Sneo.  Pored muzike, nastavlja se i tradicija crtanja murala na više lokacija u gradu, ove godine uz pomoć gostiju iz Meksika, Urugvaja, Švajcarske, Italije, Nemačke, Ukrajine, kao i takmičenje u ekstremnim sportovima. A ljubitelji hip hop kulture će i ove godine moći da uživaju u  Hip hop all style battle.

Sam festival će u petak u 12č otvoriti DUK kids za najmlađe goste koje će zabavljati animatori. Nakon toga, posetioci će moći da pazare radove oko tridesetak kreativaca koji će lično upoznati kupce sa svojim radovima na DUK pijaci.

DUK festival organizuje tim mladih ljudi okupljenih oko ideje da Čačak obogate novim i raznovrsnim sadržajem koji pre svega neguje mlad i pokretački duh. Posle izgradnje skejt parka, DUK tim nastavlja da obogaćuje kulturni i socijalni život grada kroz festivalske aktivnosti na obali reke. Očekuju vas brojna dešavanja u kojima i vi sami možete biti interaktivni učesnik”, kaže Strahinja Babić, jedan od organizatora festivala.

Više o programu skejt takmičenja, kao i o tačnoj satnici muzičkog dela možete saznati na Fejsbuk stranici festivala Security Check Required ili na iventu 5. DUK Festival na Moravi

Što se dnevnog programa tiče, satnica je sledeća: u petak I subotu su dečije radionice od 12 do 15č, društvene igre od 14 do 18č, u 14č izložba fotografija koja traje do nedelje, a od 16 do 23č tokom oba dana DUK pijaca I od 20:30č Ognija fireshow amfiteatar.

Avatar photo

Autor: Igor