Svetski dan mentalnog zdravlja – online priručnik za osobe unutar elektronske muzičke scene!

10. oktobar, svetski je dan zdravlja a AFEM je povodom toga izdala priručnik za mentalno zdravlje za ljude koji rade unutar industrije.

The Association For Electronic Music (AFEM) ima želju sa priručnikom edukovati, pružiti praktičnu pomoć te  destigmatizirati pojam mentalnog zdravlja na elektronskoj muzičkoj sceni. Problemi mentalnog zdravlja mogu pogoditi bilo koga, a kod naše industrije i specifičnog načina života koji dolazi sa njom, nekada je teško uočiti simptome i probleme na vreme. Nadaju se kako će uz priručnik ljudi moći pomoći sebi ali i drugima.

The Electronic Music Industry Guide To Mental Health” podeljen je u delove kojima žele pokriti sve apsekte života u industriji: anksioznost, depresija, alkohol, zloupotreba droga/ ovisnost, loš balans između posla i slobodnog vremena te važnost sna. Dobio je veliku medijsku pozornost na muzičkim konferencijama širom sveta poput IMS Ibiza, Amsterdam Dance Event (ADE) i drugih gde se raspravljalo o suočenosti sa problemima ali i potencijalnim rešenjima.

Priručnik na engleskom jeziku možete pročitati online i/ili skinuti ovde.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor