Techno četvrtak na Exit Dance Areni! Dan koji će se dugo pamtiti i prepričavati godinama!

Ovogodišnje PETNAESTO izdanje Exit Festival nam je sve bliže, a euforija je iz dana u dan sve veća i veća. Za nešto manje od 20. dana počinje još jedno izdanje festivala koji nas već godinama uveseljava i dovodi nam najbolje svetske DJ-eve da slušamo na jednom od možda najlepših mesta za klabing na svetu!

Petrovaradinska tvrdjava će i ove godine biti mesto održavanja ovog kultnog festivala, a DANCE ARENA tj. meka i medina klabera iz celog sveta je i ove godine spremila impresivan LINE-UP! Na listi izvodjača su DJ-evi koji će zadovoljiti ukuse svih ljubitelja elektronske muzike, od house-a,progressive-a, trance-a, edm-a, pa do nama najmilijeg TECHNO-a.

Dan koji iščekujemo sa velikim nestrpljenjem je sigurno prvi dan festivala, sada nazvan “TECHNO THURSDAY” tj. TEHNO ČETVRTAK na kojem će gostovati sve same legende i techno velikani kao što su Adam Beyer, Chris Liebing, Joseph Capriati, Nicole Moudaber, Octave One, kao i naši najbolji domaći DJ-evi i to Lea Dobričić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević.

Do sada smo bili na DEVET EXIT FESTIVALA, prvi EXIT festival nam je bio sada već davne 2005. godine kada smo bili samo jedno veče jer smo imali samo 17. godina, pa nam roditelji nisu dali da ostanemo duže, ISKRENO 🙂, kako su oni tada  govorili još si ti mali za to” i “tamo dolaze oni Englezi i svašta nešto rade” 🙂, pa smo dobili odobrenje da odemo na samo jedan dan i mi smo naravno izabrali veče kada je gostovao legendarni CARL COX, a taj rejv mnogi klaberi i dan danas smatraju jednom od najboljih žurki ikada na Dance Areni. Sjajan set debelog je upotpunila i kiša koja je samo dala još bolji šmek celoj toj večeri. Nakon toga od 2008. godine nismo propustiti niti jedno veče ovog festivala uz koji smo bukvalno odrastali. Mi kao veliki ljubitelji elektronske muzike najviše smo bili bazirani na Dance Arenu i njihove goste, ali uvek kad smo imali priliku i snagu 🙂 odlazili smo na Main Stage i slušali velike zvezde kao što su Moby, Manu Chao, Nightwish, The Prodigy, Mika, The Chemical Brothers, Krafwerk, Snoop Dogg, Hurts, Nile Rodgers i mnoge druge. Naravno uvek smo nalazili vremena i za druge manje stejdževe kao što su HappyNoviSad, UrbanBug, Latino, Rege stejdž i druge.

Za tih devet godina koliko posećujemo Exit Festival, preslušali smo ne znamo ni sami koliko DJ-eva i legendi elektronske muzike, od Richie Hawtina, Carl Coxa, John Digweeda, Sashe, Deep Disha, Eric Prydza, Adama Beyera, Marco Carole, Paul Kalkbrenera, Sven Vatha, Mark Knighta, Maceo Plexa, Ben Klocka, Marcel Dettmenna, Tige, James Zabiele, Ricardo Villalobosa, Loco Dicea, Jeff Millsa, Magde, Seth Troxlera, David Guette, Steve Angella, Sebastian Ingrossa, Tom Novy-a, Axwella, Richard Dorfmaistera, Pan-Pota, Matadora, Fatboy Slima, Joris Voorna, Laurent Garniera, Luciana, Cloude Von Strokea, Aviciia, Felix Da Housecata, Fedde Le Granda, Marka Nastića, DeadMau5a, Joachim Garrauda, Boys Noizea, Erol Arkana, Josh Winka, Dirty Southa, Stewe Lawlera, Green Velvelta, Darren Emersona, Sander Kleinenberga i mnoge druge, jednostavno malo je ostalo DJ-eva koje Exit Dance Arena nije ugostila i koje mi nismo poslušali uživo. 

Sve ove DJ-eve i njihove nastupe možete pogledati na našem sada već nadaleko poznatom youtube kanalu (Onlyclubbing Serbia) koji ima preko 1 500 000 pregleda i oko 600. video zapisa za 8. godina kačenja amaterskih video klipova sa mnogih rejvova kako u Srbiji, tako i u regionu.

Bilo je zaista mnogo sjajnih momenata koje ćemo pamtiti ceo život, od najboljeg house seta ikada, kada je stari dobri Axwell na tri plejera doveo do ludila celu Dance Arenu u sedam ujutro 2008. godine, a Tom Novy nas samo onako iskreno dokrajčio sa svojim setom i trakom od Prodigy-ija “Smack my Beach up” kada je “naterao” 15 000. ljudi da čučne i skače bez prestanka nekoliko minuta, pa do b2b seta Dubfirea i Richie Hawtina po kiši koja ama baš nikom nije smetala, tu su još bili i vanvremenski setovi Sashe i John Digweeda, Eric Prydza i Adama Beyera, pa do seta Maceo Plexa iz 2012. godine i šutke na koncertu Prodigy-a iz 2009. godine i mnogih mnogih drugih momenata. Tako da za ovih skoro 10. godina koliko posećujemo i ŽIVIMO EXIT FESTIVAL desilo se zaista mnogo lepih momenata.

Sada nam dolazi na red po NAMA NAJBOLJI IKADA DAN U ISTORIJI DANCE ARENE! Gostovalo je zaista mnogo sjajnih DJ-eva na Exitu, ali ovakav dan za ljubitelje TECHNO muzike kao što smo mi i naši fanovi se još nije desio, da u JEDNOM DANU gostuju ovako JAKA IMENA koja nisu rasporedjena u toku celog EXITa, već ćemo u ČETVRTAK doživeti da nam u jednoj večeri pušta velikan techno scene i vlasnik “Drumcoda” jednog od najpoznatijih techno lejblova na svetu, legendarni ADAM BEYER i Italijan JOSEPH CAPRIATI kojeg dugo dugo čekamo da konačno dodje u Srbiju, a njih dvojica će zajedno izvesti b2b set, pa CHRIS LIEBING techno legenda iz Nemačke koji svaki put pušta set za pamćenje i neprestano djuskanje, tu su još i OCTAVE ONE dva brata iz Detroita koji su ušli u legende čuvenog DETROITSKOG TECHNA, kao i dama NICOLE MOUDABER čiji setovi dovode do EKSTAZE klabere širom sveta! Naravno da sve ovo začine tu su i naši techno DJ-evi koji nam svake godine ulepšavaju noći i to LEA DOBRIČIĆ, MARKO MILOSAVLJEVIĆ I DEJAN MILIĆEVIĆ!

Mi smo slušali sve ove techno majstore uživo po nekoliko puta, ali uvek na različitim mestima i u različito vreme, a sada ćemo imati priliku da ih čujemo na jednom mestu u razmaku od nekoliko sati, tako da sa velikim pravom i još većim iskustvom očekujemo mnogo od ove prve večeri koja će, i dalje stojimo iza toga, ostati upamćena kao jedna od najboljih ikada večeri na EXIT DANCE ARENI. 

Nadamo se da smo uspeli da vam dočaramo koliko toliko ŠTA VAS ČEKA 9. jula na EXIT FESTIVALU i VIDIMO SE NA ĐAVI!!!

Avatar photo

Autor: Igor