Techno titani Pan-Pot su predstavili svoj novi stil i zvuk!

 Techno titani Pan-Pot su predstavili svoj novi stil i zvuk!

Dugogodišnji nemački duo prošle godine je proslavio dve decenije zajedno za pultom.

Još za vreme studentski dana, dok su pohađali renomirani berlinski SAE Institut, Tassilo i Thomas su se upoznali, sprijateljili i pokrenuli zajednički projekt Pan-Pot. Dok mnoge ljude sličnosti spajaju, u njihovom slučaju su ih povezale razlike koje stvaraju nešto posebno. Tako su početkom 2000-ih zajedno krenuli u istraživanje techno zvuka, sa ciljem integrisanja elektronskih eksperimenata sa minimalnim stilom istovremeno stvarajući zloslutne, mutne zvukove koji su od tada postali sinonim za njihovo ime.

Tokom svoje dve decenije na sceni, Pan-Pot se razvijao, evoluirao i iz dana u dan inovirao svoj zvuk sa čime su zaslužili etablirano mesto na samom vrhu scene. Nedavno, u jednom intervju su se dotakli pitanja trendova i razvoja zvuka gde su otkrili šta od njih možemo da uradimo u doglednoj budućnosti.

Mi ne mrzimo trendove. Sviđa nam se raznolikost koju elektronska muzika pruža, i koju je uvek pružala. Ne mrzimo ništa. To je jedna teška reč, koju izbegavamo” poručili su Thomas i Tassilo koji su istakli kako su i oni sami stvorili neke trendove i izmislili muzičke pravce.

Upravo imajući to na umu, nemački elektronski duo je ušao u 2024. s ciljem stvaranja novog stila. Nakon što su prošle godine objavili novi album, dobar deo početka nove godine su proveli u studiju producirajući i stvarajući nešto što će sadržavati elemente dobro poznatog zvuka Pan-Pota, ali istovremeno i evoluirati u nešto novo.

U svojim poslednjim nastupima techno titani su krenuli testirati trake u novom stilu i zvuku, a sudeći prema reakcijama prisutnih na Time Warpu sa nestrpljenjem očekujemo službena izdanja i predstojeće setove.

Prilika za slušanje novog stila Pan-Pota biće na ovogodišnjem 11. izdanju Sonusa koji će se održati na paškoj plaži Zrće od 18. do 22. avgusta. Regionalne ulaznice su dostupne na web stranicama organizatora.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor