Technoviking dokumentarac

 

Momak koji izgleda onako kako elektronika zvuči, jednako slavan koliko i mišićav, postao je jedan od prvih viralnih neslućenih globalnih bombi digitalnog doba u maniru u kom je Warhol svakome u novoj eri namenio 15 minuta slave. Viking je eksplodirao nakon što se video zatekao na jednoj latinoameričkoj porno stranici i tek zatim udario forume.


alt

 
Ali ovaj, kao malj građen, slučajni heroj slavu nikada nije tražio, ali premreženo i umreženo svetsko društvo to nije zanimalo. Svi trebamo svoje heroje, pa čak i one koji to ne žele biti. Pre dve godine berlinski nezavisni snimatelj Matthias Fritsch napomenuo je kako pokreće crowdfunding kampanju kako bi stvorio dokumentarac o gospodinu vikingu, uprkos tome što je od kada se snežna kugla zarolala zaradio i sudsku tužbu u kojoj je protagonist tražio da se maknu svi zapisi sa interneta. Ali kako jednom viđeno ne može više biti odviđeno i bilo je nemoguće zaustaviti beskonačan priliv memea, remixeva, parodija i generalnog orgijanja u nečemu sjajnom i perpetuiranje lika i dela koji je već postao deo kulture se nastavilo.
 
Nakon jedne od značajnijih pravnih bitaka u istoriji neverovatnog online natezanja dokumentarac je ipak sakupio svoju željenu svotu i po prvi put imamo priču i pozadinu iza toga što se kobnoga dana online istorije zaista događalo u Berlinu. Pa stoga sa dramatično podignutim prstom upozorenja i opasnim pogledom pozivamo vas da bacite oko niže i  vidite deo rave istorije. 

 

 

 

 

 

Izvor: KlubskaScena

Avatar photo

Autor: Igor