Technowledge w/ Boza Podunavac

 

Suvišno je trošiti reci o nekome ko je DJ karijeru započeo 1986. godine kod, tada, najpoznatijeg beogradskog DJ-a i muzičkog urednika 202, Dragana Kozlice, prvo na učenju zanata, a zatim i kao aktivni saradnik , dok 1988. godine započinje samostalnu DJ karijeru. 
Jedan je od osnivača scene kakvu danas poznajemo u Srbiji a uticaj njegovog stvaralaštva i grupe ljudi koji su radili tada širio se na celi region. 
Tokom zime 1993. godine, nakon trogodišnje muzičke saradnje sa Veljom Mijanovićem (Inn Vision, Jazzva) pokreće utorkom zabave u dorćolskoj ruševini, 50 metara od sadašnjeg bioskopa REX. Isprva bojažljivo, vrlo brzo je to mesto bilo prepuno zainteresovanih za potpuno novi koncept kluba. 18.03.1994. Boža&Velja po prvi put unose deo underground kulture u hram disko muzike, klub Industrija, što se smatra i preokretom u muzičkoj politici ovog kluba. Nakon toga počele su da niču organizacije promotera i DJ-a, a rezultat svega toga vidimo upravo – danas. 
Boža je nastupao u gotovo svim klubovima i prostorima u Beogradu medju kojima su Industrija, Soul Food, Andergraund, Dom Omladine, Barutana/UrbanBar, Mondo, Shlep, Omen, XL, Magna House, Kolos, No Name, 4 Sobe, Sound, Bizarre, Exile, itd., kao i u klubovima širom Srbije, u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Engleskoj, Rumuniji, Poljskoj, Madjarskoj, Grčkoj, Českoj, itd …

Malo je DJ-eva sa ovih prostora koji se mogu pohvaliti sledećim – Boža je u svojoj dugogodišnjoj karijeri imao čast da deli DJ pult sa najvećim svetskim zvezdama:

Slam, Jeff Mils, Kevin Saunderson, Derrick May, Richie Hawtin Dave Clarke, Armand Van Helden, Laurent Garnier, Dave Angel, Green Velvet, Chris Liebing, Umek, Christian Smith, Derrick Carter, Oscar Mulero, Marco Carola, The Advent, Deetron, Oxia, John Aquaviva, Gaetano Parisio…

U klubovima voli da pušta raznovrsnu elektronsku muziku uvek u potrazi za eksperimentom, ali bez zanemarivanja publike. Smatra da edukacija ne sme da bude na uštrb zabave, ali isto tako ne priznaje da je svrha dolaska u klub samo i isključivo zabava. Omiljeni žanr mu je minimal techno “masne” produkcije . Iako radi i na tri gramofona, smatra da je čist egzibicionizam sve vreme “drndati” nešto po mixeru i skretati pažnju na sebe.
Uveren je da je kvalitet zvuka na mestu dogadjanja, 30% zabave, uslovi u klubu 30%, a preostalih 40% ide na DJ-a.
Jedan od najstarijih beogradskih DJ-eva, ogromnog iskustva i velike popularnosti koji je za svojih 30 godina rada ostao isti i dosledan sebi , svom radu i čistom underground-u ! 🙂 

TIME TABLE :

22:00h – 23:30h – Goran Ivanovic 
23:30h – 01:00h – MTECH 
01:00h – 04:00h – BOŽA PODUNAVAC
04:00h – END – Redial Tone

LOCAL SUPPORT : 

Goran Ivanović (Urban Vibe) 

Inspirisan kreativnom slobodom koju pruža elektronska muzika, započinje svoju dj karijeru 2006. godine. U početku kroz funky techno setove a poslednjih godina selekcijom groovy tech house i techno ritmova, svoju energiju prenosio je na plesne podijume širom Crne Gore – od manjih pa sve do velikih klupskih i open air žurki i festivala. Mix pult je delio sa svetskim zvezdama kao što su: Valentino Kanzyani, Marko Nastic, Danilo Vigorito, Misjah, Olivier Giacomotto, Stewe Lawler, Anthony Pappa, Chris Tietjen, Paul Hazendonk, Sinisa Tamamovic, Mladen Tomić. kao i sa mnogim dj-evima iz Crne Gore i okruženja. Jedan je od osnivača Urban Vibe organizacije koja je krajem protekle decenije bila među najistaknutijim u CG i koja iza sebe ima seriju veoma uspešno organizovanih događaja velikog formata, kao i istoimeni noćni program na lokalnoj radio stanici. Posle decenije bavljenja dj-ingom, sledeći logičan korak je rad na sopstvenoj produkciji tako da se u skorije vreme može očekivati da ona postane sastavni dio njegovih prepoznatljivih setova.

Mtech (Empty-Headed)

Mladen Banovic se proteklih nekoliko godina probio u sami vrh kad je DJ scena u Crnoj Gori u pitanju.
Takodje zapažen na skoro svim žurkama širom zemlje i nastupima u regionu, rad ovog techno DJ-a i njegova produkcija je stigla do vrata mnogih poznatih izdavačkih kuća poput : Dancing Moon , Klinik Room , Cubek , Driving Forces itd. 
Njegov “Empty-Headed” , isprva radio show je ove godine evoluirao i postao projekat pod čijom organizacijom su započete žurke čiji su gosti bili : Dario Sorano , Tom Hades , Petar Dundov , Tijana Kabic , Dino R , Raven TK , a njegova “Empty-Headed” organizacija će u narednom periodu ugostiti još mnogo poznatih izvodjača. 

Aleksandar Grum presents Redial Tone (Monocline / Dead Cert. / Authentic pew)

Jedan od onih koji je započeo stvaranje scene u Crnoj Gori kakvu poznajemo danas i jedan od miljenika publike ovog puta nam predstavlja svoj alter-ego – Redial Tone, u čijem je izvodjenju akcenat stavljen na eksperimentalniji , tvrdji i mračniji zvuk. 
Redial Tone ima iza sebe album “Utopia” sa 13 originalnih traka a njegove trake stizale su do brojnih kompilacija poznatih izvodjača iz inostranstva , najboljih mesta na Beatport-ovim top 10 lestvicama.
Nastupao je na svim žurkama u Crnoj Gori , diskoteci Maximus rame uz rame sa imenima poput Chris Liebing-a , Lewis Fautzi-a , Miss Sunshine , Speedy-a , Miss Soulfly , dok će ovog puta zatvoriti drugi TECHNOWLEDGE ! 

Za ovaj TECHNOWLEDGE , XL će biti pretvoren u pravi underground klub sa strogim poštovanjem koncepta : mračan prostor , stroberi , laseri , dim masine , jak zvuk , moćan bas i čisti tehno !

*** ULAZ : 5e

Avatar photo

Autor: Igor