Tehno prasak: Xara i Monosaccharide u Monsunu

 

Nemačka tehno producentkinja i DJ Xara i beogradski tehno duo Monosaccharide nastupiće u subotu 27. februara na Burst Showcase-u u klubu Monsun. Veče u kome  će dominirati mračni, hipnotišući i eksperimentalni tehno zvuk upotpuniće i specijalna gošća Modullete, producentkinja i DJ koja takođe dolazi iz Nemačke, dok će za zagrevanje biti zadužen novosadski DJ i producent Rottclef.

Xara je DJ-ingom počela da se bavi 2011. godine, a svoj talenat i svestranost pokazala je radeći warm-upove za velika svetska imena kao što su Ben Klock, Len Faki, Johannes Heil, Gary Beck, The Advent, Cari Lekebusch, Monoloc, Alan Fitzpatrick i drugi. Već 2012. godine počela je da se bavi produkcijom, a njene pesme istražuju malo mračniju stranu tehna. Do sada je muziku izdavala za etikete Harthouse i Erphun’s Brood Audio, dok će se njeno najnovije izdanje koje se očekuje ove godine naći na Burst Records.

 

 

 

Tehno duo Monosaccharide čine muzički producenti i DJ-evi Dragana Milinković i Sreten Savić, oni su ujedno i vlasnici etikete Digitronica. Publici su se prvi put predstavili albumom Unity koji se našao na Exit Festival Label-u 2013. godine, a njihova muzika mogla bi se opisati kao eksperimentalni tehno. Krajem prošle godine izdali su Consumer EP za Burst Records, na kome su se našle četiri trake – dva originalna miksa i dva remiksa koje su uradili nemčaki DJ i producent Subjected i italijanski DJ i producent MTD.

 

 

 

Žurku u Monsunu upotpuniće i specijalna gošća iz Berlina – Miriam Modshein a.k.a Modullete čija muzika je emotivna i transcendentalna sa hipnotišućom atmosferom i izraženim basovima. Zagrevanje za žurku radiće mladi novasdski Rottclef čije setove karakteriše pažljivo selektovan tehno zuvk uz trake iz njegove produkcije.

 

 

 

Karte za ovu žurku po promotivnoj ceni od 500 dinara mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstixa i Eventima.

 

Avatar photo

Autor: Igor