Tehno prasak: Xara i Monosaccharide u Monsunu

 

Nemačka producentkinja Xara i beogradski tehno duo Monosaccharide nastupiće u subotu 27. februara na Burst Showcase-u u klubu Monsun.

Xara je DJ-ingom počela da se bavi 2011. godine, a zahvaljujući svom talentu i svestranosti vrlo brzo je postigla uspeh. Ova dama se u svojoj biografiji može pohvaliti warm up-ovima za velika svetska imena kao što su Ben Klock, Len Faki, Johannes Heil, Gary Beck, The Advent, Cari Lekebusch, Monoloc, Alan Fitzpatrick i drugi. Već 2012. godine počela je da se bavi i produkcijom i do sada je muziku izdavala za etikete Harthouse i Erphun’s Brood Audio, dok će se njeno najnovije izdanje koje se očekuje ove godine naći na Burst Records.

Tehno duo Monosaccharide čine muzički producenti i DJ-evi Dragana Milinković i Sreten Savić, oni su ujedno i vlasnici etikete Digitronica. Publici su se prvi put predstavili albumom Unity koji se našao na Exit Festival Label-u 2013. godine, a njihova muzika mogla bi se opisati kao eksperimentalni tehno. Krajem prošle godine izdali su Consumer EP za Burst Records, na kome su se našle četiri trake – dva originalna miksa i dva remiksa koje su uradili nemčaki DJ i producent Subjected i italijanski DJ i producent MTD.

Zagrevanje za žurku radiće mladi novasdski DJ i producent Rottclef, inače student Akademije umetnosti na odseku dizajn zvuka. Njegove setove karakteriše pažljivo selektovan tehno zuvk uz trake iz njegove produkcije. Karte za ovu žurku mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstixa i Eventima.

 

Avatar photo

Autor: Igor