Temple of Together: Ovo je hram Burning Mana za 2024. koji izaziva strahopoštovanje!

 Temple of Together: Ovo je hram Burning Mana za 2024. koji izaziva strahopoštovanje!

photo by: Renderings by Maissa Sader

Dizajn hrama zajedništva (Temple of Together) ovogodišnjeg Burning Mana autorke Caroline Ghosn prekrasno prikazuje svetlo koje se pojavljuje kada se spojimo sa svim delovima sebe i sa jedinstvom koje delimo sa svim živim.

Dominantan motiv u dizajnu je prikaz dve ruke koje se spajaju u molitvi, pri čemu se tok energije skulpture spaja i zatim izbija prema gore.

Spajanje dve ruke uobičajen je gest u gotovo svim duhovnim tradicijama, simbolizirajući jedinstvo, poniznost i poštovanje. To je doslovno prikazano dvema rukama koje stvaraju luk na ulazu imena “6:00”.

Renderings by Maissa Sader


Hram je predstavljen apstraktnije u neogotičkim šiljatim lukovima koji se ponavljaju kroz dizajn, a koji takođe podsećaju na slojevite, geometrijske oblike i simetriju stila Art Deco od pre jednog veka.


Različiti elementi dizajna koji podržavaju koncept spajanja doprinose protoku energije koji se formira u središtu dizajna. Svetlost koja proizlazi iz jedinstva oživljava preko oltara, tornja i uzdižućih lampiona, usmeravajući tu energiju prema gore i van kao zajedničko putovanje.

Renderings by Maissa Sader

Prikazi za Temple of Together evociraju osećaj poznatosti zahvaljujući dizajnu koji odaje počast hramovima iz prošlosti.

Renderings by Maissa Sader

U ovo vreme globalnih izazova i sukoba, pozvani smo pronaći snagu u jedinstvu i biti viđeni, voljeni i nadahnuti. Burning Man se ove godine održava od 25. avgusta do 2. septembra.

IZVOR: klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor