The.Rape.Wtf – novo ime na domaćoj elektronskoj muzičkoj sceni!

Za sebe kažu da su techno-bend, da su nastali u galaksiji Antennae i da su došli na planetu Zemlju sa zadatkom da kreiraju fabriku emocija – fabriku, koja će kroz muziku i umetnost ljudima pružiti mogućnost da osećaju dublje.

Žive u kamperu već dve godine, zimi na Kopaoniku, leti na Adi Bojani gde prave žurke tokom cele sezone. Pre četiri meseca su odlučili da se vrate u Beograd i počnu aktivno da rade na svojoj muzičkoj karijeri.

Izprva su pravili žurke po gradu, ispred kampera, parkirajući svoju pokretnu kuću na mestima gde su mislili da ce naći svoju potencijalnu publiku – ispred noćnih klubova i lokaliteta na kojima su se održavale ”rejv” žurke. Za to kratko vreme su dobili šansu da organizuju sopstveni „stejdz“ na Beogradskom festivalu „Dev9t“ kao i da nastupaju na Urban Bug stejdzu na poslednjem EXIT-u. 

The.rape.wtf predstavlja akronim za „raw art powered emotion“ a čine ga Deda (Vladimir Stojanović), Moca (Momir Latinović) i Peki (Predrag Ilić). Upoznali su se na Kopaoniku, gde su zajedno provodili cele sezone i igrom slučaja krenuli da prave nezaboravne žurke. Vremenom su shvatili da imaju isti muzički ukus što je bilo ključno za odluku o ne samo muzičkoj saradnji već i zajedničkom životu u kamperu.

Za sebe kažu da vrte melodic techno, trake sa prepoznatljivom melodijom koje se razlikuju jedna od druge i koje moraju da pokreću ljude na igru. Pošto i sami mnogo vole da djuskaju, na nastupima uvek vode računa da se masa dobro zabavlja. To im je kazu misija: da moćni zvuk koji stvaraju, transferom čiste emocije i strasti učine dostupnim ljudima na ovoj planeti.

Kratkoročni plan im je da ih do kraja leta upozna cela Srbija, da svi saznaju ko je the.rape.wtf ekipa. Takodje već sledećih dana planiraju da paralelno krenu sa radom u studiju i počnu da stvaraju svoju muziku. Žele da se fokusiraju na muziku punk ere i rock zvuk iz ’90 i pokušaju da ga spoje sa melodic technom. Od jeseni planiraju da zajednički nastupaju tako sto ce klasičan dj-ing da spoje sa live act-om i postojeće trake oplemene dodatnim semplovima i efektima. 

 SAJT_RAPE2_2 

Avatar photo

Autor: Igor