TKNO: Jako sam uzbuđen i jedva čekam subotu, ali se ne spremam, čekam da osetim publiku i biću potpuno ono što jesam!

 

Još malo vremena nas deli do dugo očekivanog Berlinskog zida, na kom će osim čuvene legende Len Faki-ja, nastupiti i naš DJ TKNO. U ovom intervjuu možete saznati nešto više o vlasniku Tauten etikete, kakvi su mu planovi za 2018. godinu i šta nam to sprema za Berlinski zid.

Pretpostavljam da kao svaki DJ imaš traku koju bi ubacio u nekom trenutku i razneo masu, koja je to traka za tebe?

Octave One feat. Ann Saunderson – Black Water! Ko je bio na Sea Dance Festivalu prošle godine zna o čemu pričam. Kada smo Proximus i ja završili poslednji set dana, publika nas je pozvala na bis i organizatori su nam odobrili. Pustili smo baš Black Water. I publika i organizatori su prepoznali traku, baš je pozdravljena osmesima i dobrim raspoloženjem. Totalno je bilo neočekivano čuti tako nešto posle tehno večeri na zatvaranju Sea Dance-a.

DJ set se ne sastoji samo od traka koje DJ pušta, mora postojati povezanost između svega. Na koji način upotpunjuješ svoje setove i kako im daješ svoj lični pečat?

Sem izbora muzike jako je bitan način prezentovanja istih. Kad se uzmu u obzir selekcija i mix tek tad dobijate punu sliku šta je DJ hteo da kaže. U mojim setovima često možete prepoznati kombinaciju old school vajba i modernog zvuka. Razlog tome je što sam doživeo oba perioda tehno dominacije i to je ono što u paketu želim da predstavim novim generacijama.

Radio si sa dosta DJ-eva naših i stranih, reci mi koji je DJ je na tebe ostavio najprijatniji utisak i zašto?

Najprijatnija iznenađenja do sad su mi Amelie Lens, Regal i Francois X. Svako na svoj način, Amelie harizmatičnošću, Regal stavom… ali jedno što ih povezuje je da stvarno vole muziku.

Vlasnik si Tauten etikete, reci mi nešto malo više o tome, zašto baš ime ‘Tauten’ kako je sve počelo, DJ-evi koji su izdavali za tvoju etiketu i da li spremaš nešto novo uskoro?

Tauten je sinonim reči „tighten” i opisuje ono što mi očekujemo od traka koje izlaze na našoj etiketi – da su „utegnute”. Tauten nije samo label, polako, ali sigurno, pozicionira se kao prepoznatljiv brend. Planirano je još nekoliko sub label-a u narednoj godini, buking agencija i širenje Modular Journey-ja na celu Srbiju i region.

Što se tiče izdanja na Tauten-u – 2018. očekujte boom. Potpisali smo remix-e i izdanja velikih tehno imena kao sto su Mark Broom, Samuel L Session, Xpansul i newcomers-a kao sto su Dave Simon, Kristian Heikkilä i mnogi drugi.

Nedavno si započeo saradnju sa Modular Source ekipom odakle su nastale i Modular Journey žurke koje u Beograd donose tvrđi tehno zvuk. Kako je počela ta saradnja i koji su vam dalji planovi?

Miles Nitch i ja se znamo dugo, bilo je samo pitanje vremena kad će se stvoriti neka saradnja. To se desilo ove godine i jako smo zadovoljni kako je to sve realizovano. Naš pečat Modular Journey žurki je da bukiramo artiste od kojih se očekuje da naprave veliku karijeru, a uslov je da im je to prvi nastup u Beogradu. Tako će biti i ubuduće. Ne bih još o planovima za iduću godinu, ima vremena. Bitno je da pratimo naše principe i podižemo kvalitet iz događaja u događaj.

Sledeći vikend se sprema možda i jedna od najboljih žurki ove godine, u goste nam dolazi Len Faki. Reci mi kako spremaš svoj set i na osnovu čega odlučuješ šta ćeš puštati?

Jako sam uzbuđen i jedva čekam subotu ali se ne spremam, čekam da osetim publiku i biću potpuno ono što jesam. Iako je puno žurki u gradu ove večeri različiti organizatori su spremili nešto za svakoga i to mi se mnogo dopada. Očekujem pune venue 9. decembra, a na Sajmu ludilo! Od mene definitivno očekujte nove trake i neka od najdražih Tauten izdanja. Moraju se oprobati na dobrom dance floor-u!

Osim što je vlasnik Tauten etikete i što pravi nezaboravne žurke, TKNO je jedno od vodećih imena naše techno scene.

Ovim putem želim da se zahvalim TKNO – u na izdvojenom vremenu za ovaj intervju, a nama ostaje da se spremimo za rušenje Berlinskog zida!

Brojimo sitno rejveri!

Avatar photo

Autor: Igor