TRI BONZAI KLASIKA KOJI RASTURAJU U SETOVIMA NINE KRAVIZ OD BERGHAINA DO EXITA

 

Belgijska izdavačka kuća Bonzai iz Antwerpena, prošle godine je napunila 25 godina postojanja. Tokom četvrt veka razvila je podetikete Bonzai Progressive, Bonzai Basiks, Bonzai Elemental, Bonzai Classics i Bonzai Back Catalog, koje jasnije preciziraju žanrove kojima se bave, no na svojem početku Bonzai je bio sinonim za brzi, energični i sirovi hard trance zvuk velikih dvorana u kojima su se održavale rave žurke.

             3 YVES DERUYTER – BACK TO EARTH (2000)

 

       

 

Yves Deruyter je belgijski DJ i producent koji je rođen u Antwerpenu 1970. Tokom svoje uspešne karijere svirao je na žurkama kao što su Mayday, Energy, Love Parade, Street Parade, Nature One, Trance Energy, Mystery Land, Inner City, Sensation Black, Dance Valley, Groundzero, Frequence, Decibel Outdoor, Defqon 1, Gatecrasher, I love Techno, Antwerp is Burning, City Parade i Tomorrowland, a zvuk velikih dvorana imao je veliki uticaj na njegov rad. Od kada je popisao ugovor s etiketom Bonzai, njegov je uspeh rastao, a singl koji je prethodio Back to Earth zvao se je Calling Earth i prodat je u više od 70,000 kopija samo na vinilu. Nina ga pušta na festivalu Exit u Novom Sadu

 

         2 CHERRYMOON TRAX – THE HOUSE OF HOUSE (1994)

 

 

            

 

Yves Deruyterov najpoznatiji moniker Cherrymoon predstavlja rođenje ovog novog zvuka definiranog gradacijom sintesajzera koji prerasta u divlji opsesivni sintetski ritam i dostiže vrhunac ogromnim udarcem koji vas obavaštava da ste doživeli senzacionalni vrhunac. Singl koji Nina Kraviz redovno pušta u svojim setovima, a neki DJ-vi ga nikad nisu ni prestali puštati od kad je nastao 1994. Kraviz ga vrti na podijumu u klubu ‘Berghain’ u Berlinu.

 

           1 JONES & STEPHENSON – THE FIRST REBIRTH (1993)

 

             

 

DJ Franky Jones & Axel Stephenson su produkcijski tim koji je predstavljao jednu od pokretačkih snaga iza slavne etikete Bonzai, koja je pomogla oblikovati lice belgijske plesne kulture i šire. Njihov najveći hit The First Rebirth još uvek odoleva duhu vremena nakon 25 godina od nastanka i svakog se vikenda pušta na svim kontinentima, što je gotovo nemoguće postići s elektronskom muzikom čija je industrija bazirana na superbrzim promenama trendova. Nina je ovaj singl pustila na eventu Sõnar u Barceloni!

Avatar photo

Autor: Igor