Tribute to Miguelle 2013 :: Zlatno doba clubbinga u Srbiji.

U Subotici će se u subotu 21. decembra 2013. po 13. put održati, sada već tradicionalna manifestacija „Tribute To Miguelle“, u čast i sećanje na subotičkog DJ Miguelle-a (Goran Vidaković, 1976. – 2001.).

Ovogodišnje izdanje je praćeno sloganom „Play4Underground“, kao podsećanje na istoimenu DJ organizaciju čiji je osnivač bio Miguelle, ali i kao želja da se underground koncept vrati u klupsku kulturu. Tom idejom vođeni, organizatori najavljuju dešavanje izmešteno van standardnih klupskih zidova, u ambijentu koji će dočarati duh underground-a i koji će svakako biti toliko željeno osveženje na urbanoj elektronskoj sceni. Ipak, kvalitetno ozvučenje, praćeno svetlosnim efektima neće izostati, dok će vizuelne instalacije, odnosno projekcije upotpuniti doživljaj. Međutim, mesto održavanja je najavljeno kao tajna lokacija, odnosno biće objavljeno neposredno pred sam događaj. Takođe, u duhu underground-a.

Naglasak je i ovaj put na muzičkom programu, pa će ovogodišnje izdanje „Tribute To Miguelle“ proći u znaku kvalitetnog techno zvuka. Kao gosti, najavljena su dva internacionalno priznata DJ/producenta: Scalameriya i Lag, dok će podršku pružiti Hypnoizz i Adamov.

„Tribute to Miguelle“ ima humanitarni karakter. Sva prikupljena sredstva nakon odbijanja troškova, prosleđuju se Goranovom maloletnom sinu. Cena ulaznice je 300 dinara do 1 sat posle ponoći, 400 posle 1 sat, a kupuje se na ulazu.

DJ MIGUELLE (1976. – 2001.)

Miguelle je prolazio je kroz razne muzičke faze tokom života, da bi na kraju ostao upamćen kao ikona DJ scene, jedan od prvih pravih DJ-eva u Vojvodini, pokretač opšteg elektronskog “ludila” na našim prostorima. Ponudio je ljudima nešto novo, nešto u čemu mogu da uživaju, da se zabave, da iščekuju, ponudio im je na trenutke slobodu i nešto o čemu će da pričaju godinama nakon toga. U zlim vremenima, za vreme rata, poklonio im je utehu i mir na žurkama koje su trajale od popodnevnih sati do kasnih večernjih i stišavao zvuk sirene koja je parala Subotično zvezdano nebo. Bio je jedini koji je od kraja 1999. do početka 2001. godine uspešno “punio” Lifku i načinio je klubom koji su rado posećivali klaberi okolnih gradova i zemalja. Imao je energije da stvori i gura pravu house/techno scenu u Subotici, a organizacija Play4Underground se činila kao urbana legenda koja je obeležila ekspanziju elektronskog zvuka u Vojvodini krajem prošlog Veka. Imena poput Lady B, Fred Numf, Gayle San, Miss La Di Da, Ian Ossia, Oliver McGregor, DJ Misjah, Valentino Kanzyani, Harry n Jane, Craig Walsh, Corvin Dalek, Alen Sforzina, Miss Sunshine, Joseph Armani po prvi put su dolazila u Srbiju, dok su neka, sada, popularna imena Srpskog DJ-inga provodila svoje tinejdžerske dane u Subotici.

Clubbing posle njega više nikad nije bio isti.

Za više informacija posetite oficijalni facebook event.

Avatar photo

Autor: Igor