Tripsit – web stranica koja sa tobom prolazi loš trip!

 

Bila bi laž reći da nam je drago što se elektronska scena tako neodvojivo povezuje sa opijatima, ali generalno ne radi se samo o elektronici već o mehanizmu koji povezuje sve grane umetnosti sa opijatima pošto im je svrha ista, a to je podstaknuti drugačije stanje svesti i iskoračiti iz svega onoga što trebaš činiti kako bi tvoja svakodnevica tekla glatko.

Pa tako neki bulje u dela u muzejima u tišini, neki, smotaju joint, neki ubace malo MDMA u opticaj ili po koju gljivu… Ali što je bitno je da učinak supstance neće uvek biti isti i uveliko zavisi od tvog psihičkog stanja u vreme konzumacije i okolnosti u kojima ćeš se naći nakon. Ako dovoljno puta kreneš sinteteičkim putem neminovno ćeš naleteti na pokoji loši trip. Razmazan na lepezi od blage panike pa sve do osećaja kao da ćeš zaista umreti, suptilnih paranoja ili besnećih predgrađa ludila, nije ni važno…. U ovom slučaju moraš zapamtiti samo jednu reč – Tripsit.

 
Tripsit je web specifično dizajniran kako bi ti pomogao da izađeš na čistinu i otupio oštricu negativnog iskustva konzumacije. Sam sebe opisuje kao “pozitivno mesto za korisnike na kojem mogu raspravljati o sigurnoj konzumaciji supstanci”. Tripsit je pun jednostavnih činjenica i informacija koje će direktno opisati ono kako se trenutno osećaš. Tu možeš pronaći i podatke o preporučenim dozama, kombinovanju opijata, možeš chetovati sa drugim korisnicima kako bi se osećao manje usamljen u iskustvu ili pak zatražiti hitnu pomoć gde će odmah uskočiti profesionalci.
 
Cilj sajta je digitalni oblik Harm Reduction programa, jer će uvek biti onih koji će odabrati da koriste supstance i potrebno je jedno sigurno mesto na kom mogu dobiti informacije ili pitati sve stvari koje nemaju pitati nekoga drugog. Tako da ako se ti ili bilo ko drugi u bilo kom trenu nađe oči u oči sa mračnim naličjem ovog iskustva Tripsit je pravo mesto za potražiti pomoć i brzu informaciju. Baci oko i istraži ovde. Učinili li ti se ovo kao nešto što bi moglo poslužiti u prolećno-letnjoj gomili partyja (april pogotovo :D), nabaci bookmark! Gde god da si bio klub, letnja pozornica ili festival, upamti da si prvenstveno tamo zbog muzike i ljubavi. Distorzija ovih lepih iskustava kroz prizmu hemijski inducirane euforije je nepotrebna! Ali ipak nosite sa sobom uvek dovoljno vode, čuvajte sebe i svoje, pomozite ako je nekome oko vas pomoć potrebna i plurirajte dalje!
 
 
 
Izvor: Klubska Scena
 
Avatar photo

Autor: Igor