Undergraund techno majstor Hector Oaks stiže u Niš!

 

Prva od serije žurki u organizaciji Rudnik Collective-a, pod imenom DETOX, biće sa ograničenim brojem karata! 13. maja u Feedbacku, po prvi put za DJ pultom, stoji čovek iz Berlina Hector Oaks koji je jedna od zvezda u usponu underground techno scene!

Rudnik Collective je nova niška organizacija koja ima za cilj oplemenjivanje niške underground kulture dovođenjem imena iz Evrope koja se ne mogu često čuti u našem gradu, a i šire. Koncept prve DETOX žurke je “back to the roots”, tako da ćete cele večeri uživati u muzici isključivo sa vinila.

Hector Oaks je umetnik sa sedištem u Berlinu iz Madrida, čije ime je postalo zapaženo tokom poslednjih godina. 2014. godine se pridružio KEY imprint zajednici, a kasnije postaje deo Unbroken booking agencije koja jezvanični kolektiv prijatelja i umetnika iz Berlina. 2015.godine počeo je da radi za Record Loft, jednu od najpoznatijih prodavnica ploča (Kreuzberg, Berlin.) a onda se 2016.godine potpisuje kao rezident jednog od najpoznatijih tehno klubova u Madridu- Stardust.

Hector je takođe objavio superlativu radova za Sonntag Morgen, Kuant i Mutevak zajedno sa velikim brojem remikseva jednih od najpoznatijih DJ-eva na muzičkoj sceni.

 
Sredinom 2016. godine, on je osnovao sopstveni lejbl pod imenom – OAKS, prvo izdanje je jedan od njegovih najjačih dela još uvek. U smislu zvuka, ono što je jedinstveno Hectoru i što ga posebno izdvaja, je njegov neverovatan osećaj za produkciju, evocirajući na istaknute tehno komade koji su obeležili istoriju ove muzike. Snažan, dubok, sirov i emotivan zvuk je ono što ga karakteriše i približava klasičnom i soul zvuku Detroita i Čikaga sa berlinskim modernim moćnim i sirovim prizvukom, kao glavnog uticaja njegovom zaštitnom znaku autentičnih i očaravajućih melodija.

Iako je njegova produkcija odigrala ključnu ulogu u njegovom uspehu, DJ-ing je prvo šta ga privlači elektronskoj muzici i kasnije dovodi do same produkcije. Počevši DJ-ing u petnaestoj, njegova veština i muzička selekcija se izuzetno razvila tokom godina kroz konstantno vežbanje i posvećenost. Nastupao je u poznatom klubu Berghain, uključujući i mnoge druge u Evropi. London, Pariz, Poljska i Tbilisi (Gruzija) samo su neka od mesta gde je nastupao u skorije vreme zahvaljujući njegovom predanom radu.

Bogdan Nikolić

Nišku publiku pozdraviće jedan od organizatora i rezident DETOX žurki -Bogdan Nikolić. Momak koji gaji veliku ljubav ka mračnijoj strani elektronske muzike, predstaviće vam najsvežije zvuke sa techno scene.

Broj karata je ograničen! Vaš primerak po ceni od 250 dinara, možete kupiti u Vintage shop-u od srede 3. maja! Ne propustite priliku da osetite zvuk Berlina u Feedbacku!

 
Vidimo se 13.maja od 22h na prvom Detox – Pulse of the underground eventu! 

Za više informacija posetite oficijalni facebook event klikom ovde.

 

 
Avatar photo

Autor: Igor