Unkle, Idiotape, Maika, Kal i Minilinija na glavnoj bini Revolution festivala!

 

Uz dugoočekivan nastup live sastava Kosheen, na glavnoj bini R:EVOL:UTION festivala koji će biti održan od 8. do 10. avgusta, u Temišvaru, nastupiće britanske trip hop zvezde Unkle, južnokorejski elektronski trio Idiotape, gypsy punk senzacija Maika i bend Kal, kao i srpska supergrupa, Minilinija.

U Temišvaru, na svega 150 km od Novog Sada i Beograda, na novoj lokaciji, u  atraktivnom parku Casa Verde i ove godine posetioce R:EVOL:UTION festivala očekuje bogat program na 10 festivalskih bina i zona. Uz bajkoviti prirodni dekor ovog prelepog parka, na kućama nalik zamkovima naći će se nesvakidašnji maping a Casa Verde biće stecište brojnih umetnika različitih vrsta umetnosti od  8. do 10. avgusta.

Revolution – nova lokacija

Slavnoj bristolskoj grupi Kosheen, koja će nastupiti 8. avgusta na glavnoj bini R:EVOL:UTION festivala, pridružiće se  čuveni trip hop bend Unkle koji je na programu 9. avgusta. Još od devedesetih godina, kada je bend nastao, Unkle radi na projektima sa brojnim zvezdama svetske muzičke scene kao što su DJ Shadow, koji je jedno vreme bio i član grupe, Tom York (Radiohead), Mike D (Beastie Boys), Jason Newsted (Metallica), Nick Cave i mnogi drugi. U svojoj istoriji bogatoj nastupima, velikim saradnjama i brojnim albumima, Unkle i dalje gospodare trip hop scenom Evrope.

Unkle – Be there

Višestruko nagrađivani elektro trio, Idiotape, iz Seula stiže u Temišvar! Inspirisani klasičnom rock muzikom šezdesetih i sedamdesetih, Idiotape predstavlja neobičan spoj sint ritmova i interesantnog elektro nastupa koji ih je doveo na sam vrh indi muzičke scene. Nastupajući svuda po svetu, Idiotape delio je binu sa slavnim sastavima kao što su Chemical Brothers, Foo Fighters i drugima. Svetska muzička kritika i mediji porede ih sa Daft Punk-om, pišu o njihovom specifičnom zvuku i bombastičnim umećem bubnjara i hvale njihov beg od klasičnih žanrova, a publika R:EVOL:UTION festivala imaće priliku da se sama uveri u ove napise i uživa u njihovom energičnom nastupu.

Idiotape – Dystopian

Ssstavi koje publika sa razlogom naziva gypsy punk senzacijom, Maika i Kal pridružiće se bendovima šarenih žanrova na glavnoj bini festivala. Bend Maika koji je nekoliko puta oduševio publiku R:EVOL:UTION festivala, vraća se na glavnu binu, dok će bend Kal publici festivala doneti sjajan spoj tradicionalne balkanske romske muzike sa tango ritmovima, turske pa čak i jamajčanske muzike.

Srpska supergrupa Minilinija nastupiće prvi put pred temišvarskom publikom. Ovaj neverovatan sastav čine velikani srpske muzičke scene kao što su vokal Dejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub), gitarista Vladimir Đorđević Vlaca (Sila, Lira Vega) i tehničar Boris Mladenović (Jarboli, Škrtice, Veliki prezir), dok je za produkciju zadužen Radan Đorđević, poznatiji pod umetničkim imenom DJ Rahmanee. Minilinija, koja osvaja plesne podijume, klubove i festivale, nastupiće 9. avgusta.

Za ljubitelje elektronskog zvuka, već čuvena bina Electric Apex će sa zadovoljstvom ugostiti neke od najpoznatijih DJ-eva_rumunske micro-house scene kao što su Amorf live, Atipic showcase, Livio & Robi i Praslea.

Gaia Trance Zone ponudiće posetiocima prepoznatljiv trance zvuk uz fenomenalnu dekoraciju u neodoljivim fluo bojama. Među izvođačima naći će se savršena kombinacija srpskih i rumunskih DJ-eva kao što su Imaginarium live, Latam, Moca, Psylev, Stole, Vlada, Xoa, Zarma i Zenesis. 

Electric apex + Lake afterparty – Aftermovie

EARLY BIRD ulaznice po ceni od 1950 dinara za 3 dana nezaboravnog  festivalskog iskustva!

Ulaznice za R:EVOL:UTION festival u prodaji su na blagajnama Gigs Tix-a kao i putem sajta www.gigstix.com po ceni od 1950 dinara za sva tri dana, dok cena jednodnevne ulaznice iznosi 1450 dinara. 

Avatar photo

Autor: Igor