Uzimanje MDMA-e i Ekstazija stvara veliki stres!

Naučnici Tehnološkog fakulteta Swinburne u jednom istraživanju došli su do zaključka da uzimanje MDMA ili ekstazija može biti jako stresno za organizam.

Koristili su uzorke kose kako bi izmerili količinu hormona stresa kortizola i to u kosi 61 osobe koje su učestvovale u ispitivanju. Ispitivane skupine bile su stalni korisnici ovih supstanci, povremeni korisnici i oni koji nisu nikada uzeli ovu drogu, pa su njihovi hormoni stresa zabeleženi tokom perioda od 3 meseca.

Možda su više zabrinjavajući sami rezultati za svakoga ko koristi ove supstance. Što se više MDMA ili ekstazija uzme to su visine stresa veće. Visina kortizola kod povremenih korisnika bila je 50% viša od kontrolne skupine, dok su stalni korisnici doživljavali četiri puta više stresa.

Iako ove supstance pomažu da prebrodite znakove umora, da se uklopite u atmosferu i lakše plešete odnosno socijalizujete na plesnom podijumu, naše iskustvo govori da se svi ti osećaji mogu nadvladati bez korišćenja ikakvih droga.

Ako volite sebe, muziku i ljude, plesati bez droge možete satima kao i u takvom stanju osetiti pravu pravcatu draž partija. Preporučujemo da probate barem jednom; zbog sebe; zbog muzike; zbog zdravlja i zbog toga što elektronska muzika danas spada u kulturu koju ćemo svi zajedno prenositi na nadolazećoj generaciji..

Rave on!

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor