Večeras počinje deveti Refresh festival u Kotoru!

 

Sve je spremno za ovogodišnji, deveti po redu festival elektronske muzike Refresh koji počinje večeras u kotorskom superklubu Maximus i trajaće tri noći sve do ranih jutarnjih časova u nedelju.  Interesovanje za ulaznice je veće nego ranijih godina, a na čak tri bine nastupiće vodeća imena svetske DJ scene za preko 10.000 ljubitelja savremenog plesnog zvuka. Produkcija ove godine doživeće najveće izmene u odnosu na prethodna izdanja, a prvi put u Maximusu postavljeni su LED ekrani duž ograde na galeriji centralne dvorane. Ekrani površine 20m2 opremljeni su sa specijalnim procesorima pomoću kojih će biti interaktivno u ritmu muzike, biti prikazivani video i grafički elementi u režiji iskusne „MEX produkcije“ zadužene za video sadržaj najvećih festivala u Srbiji i regionu.

Rasveta po kojoj je Maximus prepoznatljiv biće sinhronizovana sa video programom uz efekte ravne vodećim svetskim elektronskim festivalima. U Maximusu će nastupiti i čuvena plesna grupa „Fluid Girls“, koje u Kotor dolaze nakon fenomenalnih nastupa na Ibici, Exit Dance Areni i na Sea Dance festivalu uz nove kostime i koreografiju sa specijalnim scenskim i video efektima. Ono sto ovogodišnji Refresh izdvaja od ostalih jeste i tehnička lista izvođača u kojima stoje razni specijalni zahtevi dostojni velikih zvezda eletronske muzičke scene, pa je za nastup Chrisa Liebinga morala da se angažuje firma iz inostranstva koja je donela specijalne DJ monitore marke „L’acoustic“ koji su izuzetno retki na našim prostorima. 

Najpopularniji nemački tehno producent Chris Liebing, francuska elektro diva Miss Kittin i američki house velikan Derrick Carter, predvode ovogodišnji program glavne bine, a u centralnoj dvorani nastupiće i Gav i Raven iz Tehno klinike, Aleksandar Grum, SMT#NG, Millok, Sagor Mash, Jan De R, Rayo, Gillerz,  te kotorski duo muzičkih pionira Ljubo Čikić i Nigor. Njima će se na Trance bini, pridružiti Royal Flush, Vibe Tribe, Indra, Shogan, Offline, Chandra, Aquapipe, Pashton Kutcher i Janko Raščanin. Na omiljenoj bini domaće publike Fresh Stage, nastupiće redom Darko Milošević, Proximus, Marek Tripkowsky, Budo Šuković, Bodzie, P.S, Soft 85, Iks-Oks, Mtech i Audiostorm.

Ulaznice za deveti Refresh po ceni od 20€ za sve tri festivalske noći, prodaju se u mreži Gigstix, na preko 50 trafika iz lanaca „Tobacco S Press“ i „Štampa“, u 23 mesta širom Crne Gore. Finalna cena za trodnevnu ulaznicu biće 25€, dok će dnevne ulaznice koštati po 12€ na vratima Maximusa.

Avatar photo

Autor: Igor