Veliki vikend otvaranja devete sezone Barutane uz Hernana Cattanea!

 Veliki vikend otvaranja devete sezone Barutane uz Hernana Cattanea!

Legenda elektronske scene, Hernan Cattaneo, argentinski DJ koji je „naterao“ ceo svet da pleše s njim vraća se u Barutanu u subotu 14. maja na svoj tradicionalni nastup

Kult ovog muzičara egzistira širom sveta, a njegovi obožavaoci ga zovu El Maestro. Hernan Cattaneo je kumovao andergraund house sceni i postao njena srž. On je mnogo više od izvođača, jedan je od vodećih umetnika koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu i jedan od dobitnika priznanja za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa.

Više od 30 godina karijere u DJingu, 11 albuma, 30 singlova i 50 remika deo su zaostavštine ovog čoveka koji predstavlja Argentinu u svetskoj plesnoj zajednici i koji je izabran od strane najznačajnijih house izdavačkih kuća: Bedrock, Perfecto, Renaissance i Balance

Hernan Cattaneo je put do slave započeo rezidenturom u klubu Clubland u Buenos Ajresu, gde je razvio svoj autentični melodični i dubok progresivni zvuk koji je i dan danas njegov zaštitni znak. Besprekorna muzička selekcija u kombinaciji sa savršenom tehnikom miksanja privukla je pažnju publike koja je rado dolazila na njegove gigove, ali i velikih imena u industriji. 

Velikani kao što su Paul Oakenfold, Sasha i John Digweed podržali su Hernana i usmerili ga na pravi put ka internacionalnoj muzičkoj karijeri. Ubrzo je postao veoma tražen izvođač i hedlajner velikih festivala poput Creamfieldsa, Tomorrowlanda, Burning Mana i Moonparka. Hernan je postao i prvi južnoamerički rezident globalnog brenda Cream, dobio je rezidenture njihovim u klubovima na Ibici i Liverpulu, kao i u klubovima Pacha u Buenos Airesu i Ibici.

Publika širom sveta ga obožava, DJ Mag ga je u jednom trenutku pozicionirao na 6. mesto liste najboljih DJeva, dok se deset godina zaredom nalazio na ovoj listi. Za to vreme Hernan je nastavio da pleni svojim medoličnim progressive zvukom, ponekad mračnim, ponekad dirljivim, ali uvek sa direktnom konekcijom sa srcima slušalaca.

Cattaneo već godinama vodi svoju radio emisiju Resident u kojoj voli da pušta „novu“ muziku i podržava umetnike koji razvijaju stil poput njegovog. Veoma je ponosan na svoj radio šou, te je izjavio da ga svet radija veoma privlači u momentima kada razmišlja o tome čime će se baviti u penziji. 

Još jedan Hernanov poduhvat je njegova izdavačka kuća Sudbeat kroz koju podržava mnoge umetnike elektronskog žanra. Na ovaj način on je u konstantnom kontaktu sa globalnom zajednicom i promoviše platformu koja omogućava novim zvezdama da sijaju uz podršku ovog velikana elektronske scene. 

Dokumentarac o koncertnim nastupima Hernana Cattanea pod nazivom „Connected“ koje je izveo 2018. godine, u jednoj od deset najboljih svetskih operskih kuća, Teatru Colón u Buenos Ajresu, imao je svoju premijeru prošle godine na Netflixu. Tokom te četiri koncertne večeri, predstavljajući elektronsku muziku u potpuno drugačijem svetlu, Hernan je ispunio svoju veliku želju i životni san, kada je na pozornici ovog impozantnog, kultnog prostora, nastupio zajedno sa orkestrom, uz 63 muzičara, koji su zajedno sa njim, uživo, izvodili klasike elektronike. Taj nastup je bio highlight cele Hernanove karijere, nakon čega je i dobio priznanje od grada za zaslužnog granđanina, odnosno nagradu za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa.

Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona po promo ceni od 1290 dinara za regularne karte i 1790 dinara za VIP terasu.

Avatar photo

Autor: Igor