Veliko zagrevanje za EXIT u centru Novog Sada

Drugi po redu regionalni Sajam omladinskog turizma, Youth Fair, biće održan na glavnom novosadskom trgu i u Katoličkoj porti neposredno pred EXIT festival, u ponedeljak 8. i u utorak, 9. jula. Organizatori su pripremili odličan muzički program pod nazivom Get EXITed, koji je besplatan za sve posetioce i koji predstavlja zvanično zagrevanje za EXIT.

Ove godine, Youth Fair je otišao korak dalje, a dokaz tome je prisustvo većeg broja izlagača u odnosu na prošlu godinu, kao i nova Reggae & Latino zona, koja će biti smeštena u Katoličkoj porti i na najbolji način, uz sjajnu muziku dočarati duh i intimnu atmosferu svima dobro poznate porte.

 

Na glavnoj bini- Get EXITed, uživaćemo u  jazz, rock i ska fusion zvuku. Program će obeležiti nastupi Partibrejkersa, Neno Belana, Lovehuntersa i mnogih drugih.
Još jedna poslastica za sve posetioce ovog sajma je udruživanje sa Art eco marketom koji će takođe biti održan 8. i 9.  jula, u Katoličkoj porti. Posetioci će imati priliku da po prvi put na širem prostoru centra grada prisustvuju širokom spektru događaja koji obuhvataju nastupe muzičkih bendova, artista, plesnih grupa, emitovanje filmova, predstavljanje festivala kao i fantastičnih destinacija, ali i radova mladih umetnika vezanih za stare zanate, nakit, modu, tezge sa organskom hranom…

Pored velikog broja turista koji u ovom periodu već pristižu u Novi Sad, Novosađani, kao i publika iz svih krajeva Srbije i regiona imaće priliku da uživa u Get EXITed programu i nastupima čuvenih domaćih sastava kao što su  Lovehunters, Partibrejkers, Zbogom Brus Li,  Neno Belan, kao i u nastupima bendova u usponu-  Krembou (Nisville),  Mamurlook, Neozbiljni pesimisti, Branimir i neprijatelji, Lost Propelleros, Vladimir Stanković Kvintet i drugih na glavnoj bini, a u Reggae & Latino zoni ćemo uživati u zvucima regea i latino muzike uz šarolik repertoar izvođača kao što su  Wenti Wadada/UK,  Herbal Queen,  Ana Perišić i Suppa Natty, Irie revolution sound,  Mak Floss/UK,  Lion Black,  Sanj’caa,  Ras Milenko, Plesno udruženje GroovE i Energia Latina i drugi, koji će u najboljem svetlu promovisati Exitove Latino i Reggae bine i zagrejati publiku za ono što nas čeka na EXIT festivalu. Muzički program u ponedeljak, 8. jula, na Get EXITed-u otvoriće energija raznih ritmova sastava Škola sambe SambaNSa. Iz ovakvog ambijenta prepunog zanimljivih sadrzaja u centru grada i karnevalske amtosfere, dan kasnije, svi učesnici sajma biće spremni da na Petrovaradinskoj tvrđavi prisustvuju otvaranju ovogodišnjeg festivalskog spektakla EXIT 2013 gde sa vrhunskim svetskim izvođačima prava zabava tek počinje.

Pored muzičkog programa, svi koji se tokom ova dva dana nađu u centru Novog Sada, moći će da se upoznaju sa najatraktivnijim omladinskim destinacijama Balkana uključujući festivale, klubove, centre za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona. Youth Fair organizuju  Exit Tim i  Turistička organizacija Grada Novog Sada, uz podršku  Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo iz Novog Sada.
Detaljnije informacije o ovom događaju možete pronaći na sajtovima  www.youth-fair.com i
www.getexited.org i putem facebook strane http://www.facebook.com/get.exited

 


 

Avatar photo

Autor: Igor