NOVA IMENA MAIN STAGEA!

Do EXIT R:Evolucije ostalo je nešto više od nedelju dana. Uzbuđenje raste, a dobroj atmosferi koja se već stvara oko EXITa doprinose i novi izvođači dve najveće bine- Main stage-a i Dance Arene.

Glavnoj EXIT-ovoj bini priključuju se izvođači koji će mnoge obradovati – GBH, Alice Russell i Darkwood DubKanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo, Veliki Prezir.

GBH ili Charged GBH začetnici su hardcore punka i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno sa sastavima Exploited i Discharge.
Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje Wariros Dance dana na EXITu, a izabrali su ih niko drugi do, veliki The Prodigy, koji ovim žele da im odaju posebnu počast, kao bendu koji je uticao na neke od njih.

Alice Russell jedna je od najznačajnijih novih pevačkih zvezdi iz Velike Britanije posle pojave Amy Winehouse. Ova umetnica je lansirala pojam novog soula na engleskoj klupskoj sceni, dok su američki kritičari poručili:  “Zaboravite na Joss Stone, Duffy, pa čak i Adele”. Povrh svega, ona je i autor svoje muzike i njenih pet albuma rečito govore o tome. Najnoviji, “To Dust”, vodiće je ove godine širom sveta, a novi singl “Heartbreaker” postao je hit u kratkom vremenskom roku

 

  

 

Dan kada ćemo na jednom od retkih evropskih nastupa videti Atoms For Peace (Exit, 13. jul, subota), biće prilika da u drugačijem svetlu sagledamo i domaću muzičku scenu. Thom Yorke, osnivač Radiohead-a, kao jedan od neprikosnovenih umetničkih lidera savremene generacije pop autora, upravo je odabrao naše Darkwood Dub kao predgrupu za svoj novi projekat.

“Imamo veliku čast i zadovoljstvo da sviramo na Exitu pre benda Atoms For Peace. Njihov album “Amok” spada medju najzanimljivija izdanja ove godine, i sa nestrpljenjem očekujemo da ih vidimo uživo. Posebno nas raduje što su Thom Yorke, Flea i društvo izrazili želju da Darkwood Dub nastupe pre njih. Vidimo se na Exitu!” izjavio je pevač Darkwooda Dejan Vučetić.
 

Darkwood Dub su vodeća alternativna rock grupa iz Srbije preko dvadeset godina. Poslednjih godina, posle ulaska Vasila Hadžimanova u grupu, Darkwood Dub su se okrenuli dubljem istraživanju magičnih mogućnosti jazz improvizacije, tako da i danas osvajaju nove fanove, ostajući vrlo specijalan bend i simbol mogućnosti društvene promene koja počinje sa muzikom.

 

  

 

Energiju naše muzičke scene na Main stage-u doneće Bad Copy koji će imati specijalan set zagrevanja za Snoop Dogg-a, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Vrelo, Veliki prezir.
 
Tim povodom Ajs Negrutin iz grupe Bad Copy je izjavio: “jako nam je drago što repujemo ispred jedne velike zvezde kao što je Snoop Dogg koju smo slušali još od ranih dečijih dana, takoreći od pelena.”

Avatar photo

Autor: Igor