“Venera i Mars” – NG 2015

 

Događaj „Venera i Mars“, čiji naziv simboliše muški i ženski princip, suprotnosti koje se privlače i savršen spoj jačine i lepote, održaće se u novogodišnjoj noći u rezidenciji kneza Pavla (Šafarikova 7).

Povodom nastupa u Beogradu, Robin Li nam šalje video poruku:

PROGRAM

Faze Action / Robin Lee (Engleska). Faze Action čine braća Robin i Sajmon Li. Često ih nazivaju „bosovima nju-diska“. Za visokocenjenu kuću Nuphonic Records 1997. izdali su debi album „Plans and Designs“ na kom se nalazi klasik „In the Trees“ koji je utvrdio njihov položaj inovatora i podstakao talas koji kasnije dobija naziv „disko revolucija“.

Nebojša Intruder/Navigatorz, kompozitor, producent i osnivač beogradskog elektro sastava Intruder. DJ-ingom se aktivno bavi od 2006. godine u okviru tandema Navigatorz. Nastupa u najboljim beogradskim klubovima uz prepoznatljivu mešavinu indie-pop-disco-soul-elektronike.

Nemanja Veljović a.k.a. Iguman, muzički izraz nalazi u osnovama savremenog diska. Setovi su melodični, sa snažnim ritmom i obiljem vokala. Vodi i organizaciju Serbian Nu-Disco club u cilju promocije disko zvuka.

Beyond House, nezavisna DJ organizacija i platforma za promociju elektronske plesne underground muzike i srodne kulture. Organizovali su brojne događaje na kojima su ugostili mnoštvo umetnika, kao što su Space Dimension Controller, Levon Vincent, Tama Sumo, Dubbyman, Marcellis, Lucretio, Bu$$ i dr, čime su aktivno učestovali u oblikovanju beogradske klupske scene. 

Peđa Todorović, jedan od pionira klupske scene. Prve house vinile je kupio 1995. i od tada, uz nekolicinu istomišljenika, približava underground kulturu generacijama koje su stasavale van Industrije i prvih rejvova po beogradskim hangarima. Interaktivan, emotivan, plesan i aktuelan, pridevi su koji karakterišu njegov set.

Vivre sa Vie (naziv filma „Živeti svoj život“ iz 1962.), konceptualni događaj koji posetioce vodi kroz atmosferu, stil i ritam šezdesetih godina prošlog veka, inspirisan filmskim i muzičkim klasicima, modnim i životnim stilom, momentom u vremenu gde je bunt kreativnost, gde su mangupi kavaljeri, gde Brižit Bardo ne krase bore, a Mini Moris nije staro gvožđe.

Ulaznice po ceni od 1799 din. (uključuje dve konzumacije po izboru) mogu se kupiti u svim Win Win prodavnicama širom zemlje, na prodajnim mestima DD Tickets (Tadeuša Košćuška 30; blagajna Belexpocentra, Španskih boraca 74; kao i online prodaja karata na www.ddtickets.rs), zatim u Kafeteriji (Žorža Klemensoa 10) i kafeu KGB (Vlajkovićeva 28).

Više informacija na zvaničnom sajtu: www.veneraimars.com i na Facebook stranici: www.facebook.com/VenusMarsNYE

 

 

Avatar photo

Autor: Igor