VIBERATE: NOVA MREŽA ZA DJ-EVE I PRODUCENTE!

 

Producenti, DJ-evi i muzičari: Viberate je globalna digitalna mreža koja vam može pomoći upravljati karijerom i otvoriti neka nova vrata.

Pokrenut od strane techno producenta UMEK-a, zajedno s izvršnim direktorom Matejem Gregorčičem i COO-om Vasjom Veberom, Viberate se ponosi time što je muzičarima omogućio mesto za prezentaciju i promociju svoje muzike, sticanje znanja o onome što se događa u elektronskoj muzici i praćenje njihovog nastupa, bilo kroz postove na društvenim medijima ili kroz puštanje stvari ili mikseva.

Jedan od ključnih aspekata Viberatea je taj što svaki umetnik dobija vlastiti profil, koji automatski ažurira sve što je povezano s njim. Direktor Viberatea Matej Gregorčič je objasnio: “Muzičari su umorni od stalnog ažuriranja svojih socijalnih mreža ili web stranica. Shvatili su da se njihov profil na Viberate automatski ažurira s njihovom najnovijom muzikom, videima, nadolazećim gigovima i daje linkove na sve njihove kanale – što znači da će muzičar tako moći uvek promovisati svoj vrhunski sadržaj muzičkim profesionalcima.

Tu je i tzv. “venue section” za događanja – sa čak 130.000 klubova – koji umetnici i njihov tim mogu filtrirati na temelju žanra najpopularnijeg u svakom noćnom klubu, te tako mogu na lakši način doznati gde bi potencijalno mogli svirati. Tako, umesto da scrollate kroz svoje followere na Twitteru ili Instagramu, Viberate’s Music Network na jednom mestu navodi sve vaše najpopularnije izvođače, pokazujući vam tačno ko vas prati na raznim digitalnim platformama.

Jon Hopkins, Maceo Plex, Peggy Gou, Joseph Capriati, Anja Schneider, Ben UFO, Eclair Fifi pa i Richie Hawtin samo su neki od umetnika (ukupno ih je preko milion) koji su predstavljeni na Viberateu. S druge strane, na Viberateu se nalaze i mesta kao što su fabric, Ministry Of Sound, Berghain, Tresor i De School te festivali DGTL Amsterdam, Time Warp US i Manchester’s Homobloc Festival.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor