Vikend u Barutani: Metodi Hristov – predstavnik modernog techno zvuka i trance zvezde GMS i 1200 Micrograms

 Vikend u Barutani: Metodi Hristov – predstavnik modernog techno zvuka i trance zvezde GMS i 1200 Micrograms

Predstojećeg vikenda, u petak 23. jula, fanovi kluba Barutana – „hrama“ elektronske muzike, uživaće u nastupujednog od najpopularnijih predstavnika modernog techno zvuka Metodija Hristova.

Više od decenije, duboko upleten u muzičku industriju, Metodijev unikatni stil koji se proteže od sirovih techno bitova do mračne strane tech house muzike okupiće klabere te večeri na plesnom podijumu. Tom prilikom beogradskoj publici, Metodi će prirediti muzički uragan, set pun novih traka, vrhunskog gruva i pravo energetsko ludilo koji se sakupljalo mesecima. Dok će za podršku biti zaduženi dobro poznati lokalni izvođači, Andrew Meller – producent koji je osvojio svetske top liste i bine velikih festivala, a zahvaljujući remiksu pesme „Born Slippy” ostavio je trag na globalnoj elektronskoj sceni i Nexie – producent, di-džej i organizator događaja, čiji se muzički stil tokom godina menjao od veselog house-a i groovy tech house-a, do melodic techno-a i progressive-a.

Dobro znajući kako da kontroliše emocije, birajući savršene trake za svaki trenutak, bilo da se radi o intimnoj atmosferi berlinskog kluba ili velikom letnjem festivalu u Južnoj Americi, Metodi uvek dostavlja samo najbolje i to je njegova najveća prednost pored nesumnjivo urođenog talenta. Voli daeksperimentiše žanrovima elektronske plesne muzike, konstantno flertujući i sa drugim stilovima muzike, isprobavajući nove stvari, i uglavnom do sada neisprobane kombinacije. Njegovu produkciju podržali su najveći „igrači“ elektronske scene, kao što su Richie Hawtin, Carl Cox, Adam Beyer, Ida Engberg, Marco Carola, Monika Kruse, Joris Voorn, GusGus, Umek, Reinier Zonneveld i drugi.

Subota 24. jul rezervisana za poštovaoce trance zvuka i gostovanje Riktam-a ispred kultnog psychedelic trance projekta GMS, koji je postigao značajnu popularnost ranih devedestih godina prošlog veka, kao i projekta 1200 Micrograms. Planetarno popularni projekat GMS, prodao je preko 350 hiljada kopija širom sveta, dok je režiser Tony Scott koristio njihovu muziku u svojim filmovima „Man on Fire“, „Domino“ i „Unstoppable“. Takođe, GMS su dvostruki dobitnici nagrade Psy-Trance award na DJ Awards-u na Ibici. 1200 Micrograms je psychedelic trance sastav koji je nastao 1999. na Ibici, a oformili su ga članovi projekta GMS i Raja Ram. Ideja o saradnji potekla je zapravo od Raja Ram-a koji je želeo da napravi album o svojim omiljenim mestima, a taj istoimeni album postigao je veliki uspeh na globalnoj trance sceni. 

Do kraja letnje sezone, klub Barutana ugostiće u petak 13. avgusta progressive house veterana Nick-a Warren-a, jednogod superstar di-džejeva koji je na sceni od sredine 90-ih, dok će se dan kasnije, u subotu 14. avgusta na Kalemegdan vratiti španska techno umetnica afričkog porekla Fatima Hajji, koja je sinonim za snažni hard techno, u kome se protežu hipnotišuće arapske melodije, kao i elementi afričke muzike, salse i dobar gruv.

Septembar će biti bogat stranim gostovanjima, te će se u petak 3. septembra verna publika zabavljati na tradicionalnom nastupu Hernan-a Cattaneo-a, muzičara sa preko 30 godina karijere, koji je kumovao andergraund house sceni i postao njena srž, a širom sveta poznat je i kao El Maestro

subotu 18. septembra, posetioci će imati prilike da čuju live nastup Nico Plagemann-a, polovine nemačkog projekta Kollektiv Turmstrasse, koji su jedni od retkih umetnika iz house i techno miljea koji nude mnogo više od funkcionalnosti u svojoj muzici i uvek se ističu od mnoštva drugih artista.

Pred sam kraj sezone, minimal i techno legenda, Sonja Moonear, vraća se u Barutanu u petak 24. septembraSonjaje vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka „ženski Villalobos“. Te večeri, ona će deliti di-džej pult sa Markom Nastićem, jednim od najvećih izvođača, među domaćim techno di-džejevima i producentima.

Ulaznice za gostovanje Metodija Hristova su u prodaji po ceni od 990 rsd za parter i 1590 rsd za VIP, na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Ticket Vision-a, kao i putem Cooltix onlajn platforme, dok se ulaznice za nastup GMS-a i 1200 Micrograms mogu naći na prodajnim mestima Gigstix-a po ceni od 900 dinara.

Avatar photo

Autor: Igor