Vikend u beogradskom klubu Kult uz Dejana Milićevića, Sašu iz Berlina i After Affair!

 Vikend u beogradskom klubu Kult uz Dejana Milićevića, Sašu iz Berlina i After Affair!

Peta KULT:R žurka u ovoj sezoni, zakazana za sredu 6. decembar donosi gruv i energiju svežeg, novog talasa lokalne elektronske scene. Gostoja donosi kombinaciju raznih elemenata house-a, minimala i techna, od veselih melodija do dubokog i jakog gruva, Afterbaka predstavlja širok dijapazon house-a koji odiše kvalitetnim gruvom, otkačenim bass linijama, oštrim hetovima i unikatnim vokalima, dok X-AM predstavlja house i savremeni dutch-house zvuk.

Drugu nedelju decembra u beogradskom klubu Kult obeležiće KULT:R serijal, DJ set Dejana Milićevića, uz gostovanje Saše iz Berlina i YUNITED žurka koja predstavlja After Affair dvojac.

Ovog petka, 8. decembra, jedan od pionira beogradske scene Dejan Milićević zabavljaće publiku zajedno sa berlinskim andergraund DJ-em Sašom i Marijom Šević, koja je u muzičkim krugovima poznata kao Stellarcompanion.

Dejan Milićević jedan je od najboljih regionalnih DJ-eva i producenata koji već skoro 30 godina uspešno vlada elektronskom scenom. Njegov stil predstavlja fuziju house-a i techna, u kojoj se prepliću andergraund trake kako najnovije produkcije, tako i stari klasici. Dejanovo bogat muzički opus broji više od 100 izdanja i četiri studijska albuma, za etikete Plastic City, Suara, Liebe Detail, Gillesku, Night Light, Recycled Loops, kao i njegov lejbl Tit Zero Recordings.

Saša je čest gost beogradskih klubova, rezident čuvenog Minimal Bara i kluba Promenaden Eck u Berlinu, u kojem organizuje Amuse žurke. Poznat je po svom microhouse i minimal zvuku, a na njegov stil uticala je muzika izvođača sa lejbla Sleep is Commercial, čiji je član, kao i producenta Andrea Ferlina. 

Stellarcompanion je pored svoje umetničke karijere već dugo aktivna i na muzičkoj sceni i deo je muzičkog kolektiva Beyond House. Njeni setovi donose smele bas linije, udarne i grube taktove u igru. Rezident je na radiju D59B gde u okviru emisije „To the Stars“ jednom mesečno predstavlja svoju muzičku selekciju. 

U subotu 9. decembra, klub Kult nastavlja sa YU⋆NITED serijalom žurki čiji je koncept povezivanje kvalitetnih artista regiona. Na ovom događaju nagrađivani i trenutno najtraženiji bosanskohercegovački DJ dvojac – After Affair predstaviće se kroz extended DJ set, dok će im podršku pružiti Rajot, ja rezident garden of dreamsa i silver and smoke cluba. 

After Affair stoje iza koncepta Garden of Dreams. Zvuk koji predstavljaju određuje dubinu, mrak i groove, dok je srž njihovog autentičnog zvuka je house muzika, a paralelno crpe energiju i iz drugih elektronskih žanrova. Ovaj dvojac ne sledi nikakve muzičke trendove, već svoju strast i instinkt, koji su ih i doveli do respektabilnog uspeha, a mnogi ih smatraju predvodnicima elektronske scene u BiH.

Klub Kult nedavno je osvojio nagradu za najbolji regionalni klub godine, na sedmom izdanju dodele Ambasador priznanja elektronske muzike u Zagrebu. U drugoj sezoni, Kult donosi niz impresivnih gostovanja popularnih globalnih izvođača. Među već najavljenima su Radio Slave, Alan Dixon, Enzo Leep, Lonely, Aril Brikha, JFR, AWEN, Traumer i Pablo Bozzi.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

Avatar photo

Autor: Igor