Vikend u Tjubu u znaku trens i tehno zvuka!

 

U petak 23. oktobra, prvi put ove sezone, ljubitelji psychedelic zvuka imaće priliku da djuskaju uz svoje omiljene trance taktove u klubu The Tube u Dobračinoj 17. Na line up-u nalaze se imena momaka koji su svojim dugogodišnjim radom, kako na domaćoj tako i stranoj sceni, dokazali svoj kvalitet. Karte za ovaj event prodavaće se na ulazu u klub i koštaće 400 dinara tokom cele večeri.

E-CLIP predstavlja psy progressive projekat iza koga stoji Marko Radovanović iz Beograda. Više od deset godina Marko se bavi psychedelic zvukom, nekada pod imenom Beyondecliptica, a od 2009. kao E-CLIP. Nakon uspešnog izdavanja traka „Altittude“ i „Nok-multistop rmx“ , on nastavlja sa napornim radom, da bi ubrzo izdao muziku za najpoznatije izdavačke kuće kao što su IONO MUSIC, Spintwist, Oxygen, Prog-on-syndicate… Tokom 2010. godine Marko se pridružuje IONO porodici i od tada njegov uspeh nastavlja da raste.

STOLE aka Stojan Silbaški iz Beograda, jedan je od prvih DJ-eva koji su davne ’94 godine vrteli psy zvuk u mračnim klubovima. Zaslužan je i za osnivanje poznate Xperiment organizacije koja je dugi niz godina, tokom teških vremena u zemlji, omogućavala klaberima da uživaju u setovima najpoznatijih svetskih trance producenata. Pored toga što je uvek posedovao prepoznatljiv zvuk, u poslednjih 18 godina pred DJ-inga bavio se i produkcijom. Mogli ste ga čuti na svim manjim i većim festivalima u Srbiji i regionu.

Nikola Vujnović poznatiji kao PROSPER, muzikom je počeo da se bavi 1999. Kroz promovisanje elektronskog zvuka zajedno sa organizacijom STS MUSIC, zaslužan je za veliki broj žurki koje su bile održane u Srbiji. Paralelno uz projekat Prospera koji predstavlja zvuk electro trance-a uz primese progressiva, Nikola poseduje i tech trance projekat pod nazivom Manibus. Tokom godina uspešno je izdavao albume za različite poznate produkcijske kuće. Njegov album „Speed of sound“ izdat je za JOOF Records, čiji je vlasnik poznati producent John 00 Flemming. Svirao je u mnogim zemljama Evrope, kao i u Japanu, dok danas održava uspešnu prijateljsku saradnju sa klubom The Tube.


Ove subote spremite se za ozbiljan back2back koji će se odvijati za DJ pultom, jer klabere dočekuje fantastičan trio, koji je ove godine oduvao Urban Bug stage na Exit festivalu. Bokee, Marko Vuković i Joma Maja ponovo će publici dokazati zbog čega su te večeri bili najbolji spoj. Ulaz će biti slobodan do ponoći, dok će se kasnije karte naplaćivati 250 dinara. Be there!

BOKEE aka Bojan Vicentijević bavi se elektronskom muzikom više od 15 godina. Pored svoje solo karijere, koja je opstala do danas, krajem 90ih prezentovao je publici još neafirmisan progressive house zvuk pod imenom Kinetic Vibe (u saradnji sa svojim prijateljem Dačom). Bojan je zajedno sa svojim kolegom 2001. uspešno vodio kultnu radio emisiju „Groovilicious“, koja ubrzo postaje jedna od najslušanijih u etru. Bokijeva istrajnost u poduhvatu probijanja novog žanra vodi ga do samog vrha domaće scene i donosi mu nastupe sa najvećim svetskim zvezdama progressive zvuka. Kako je vremenom ovaj žanr muzike zatajio, danas od Bojana možete očekivati fantastičan groovy tech house fazon.

Marko Vuković iz Beograda, zainteresovao se za muziku još davne 1993. godine kada je otvorena legendarna „Industrija“. Od 1999. aktivno kreće da se bavi DJ-ingom, radeći u vinyl radnji i miksajući ploče svaki dan, prikupuio je sjajne veštine za rad na gramofonima. Svoju prvu rezidenturu ostvario je 2003. godine u klubu Mamolo i nastavio da radi utorkom naredne tri sezone. Pored kluba Mamolo, bio je rezident i u klubovima Energija, Cvijeta i Andergraund, gde je svojevremeno bio i menadzer. Marko je nastupao i na velikim festivalima kao što su EXIT, Ovo je moj grad, Beer Fest, Love Fest, SHARE, BLEF…

JOMA MAJA stiže iz Bosne i Hercegovine. Posećujući različite festivale i klubove po Evropi bila privučena elektronskoj muzici još iz tinejdžerskih dana. U svet miksovanja uveo ju je DJ Woodie. Nakon uspeha u regionu, nastupala je na većim i manjim festivalima kao što su EXIT, Momento Demento Festival u Hrvatskoj, Fresh Wave Festival, Lunar u Bosni. Učestvovala je kao finalista u Burn Residency takmičenju 2014. godine u Bosni, a iste godine započela i sopstvenu produkciju.

TEKST: Iva Arifaj

Avatar photo

Autor: Igor